Edirnekapı'ya yeni üst geçit yapılıyor

Edirnekapı'ya yeni üst geçit yapılıyor

Vakıf Katılım

Metrobüs hattında bulunan Edirnekapı İstasyonu Üstgeçidi, yoğunluğu karşılayamaması ve engellilerin erişimine uygun olmaması nedeniyle yenileniyor. Yapımı başlayan yeni üstgeçit çalışmasının Ekim ayında tamamlanması planlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve Etüd Plan Proje Daire Başkanlığı, Edirnekapı Metrobüs İstasyonu’na bağlı Edirnekapı Üstgeçidi’nin Ayvansaray yönünde 100 metre ilerisinde yeni bir üstgeçit inşa ediyor. Metrobüsün peron içinden üstgeçitlere bağlantı için engelli rampaları da hazırlanacak.

Çalışma kapsamında metrobüs hattındaki bariyerler kesilerek E-5 yolunda her iki yöndeki birer şerit metrobüs hattı için ayrıldı. Çalışma süresince istasyon 3 araç sığacak şekilde faaliyetine devam edecek.

Hem istasyonun küçülmesi hem de metrobüs yolunun E-5’e bağlanması nedeniyle oluşacak sıkışıklığı azaltmak amacıyla istasyonda görevliler gerekli yönlendirmeleri yapıp sürücüleri uyaracak.

45 gün gece gündüz çalışılarak yol trafiğe açılacak. Ekim ayında hizmete alınacak yeni üstgeçit ile metrobüs yoğunluğunun alınması ve engelli erişiminin sağlanması amaçlanıyor.

44 istasyon bulunan metrobüs hattındaki istasyonların 33’ünde engelli erişimini kolaylaştıracak asansör veya rampalar bulunuyor. Mecidiyeköy ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istasyonlarında da ek asansör ve rampalarla engelli erişimini daha da kolaylaştıracak önlemler üzerinde çalışma yapılıyor. Asansör veya rampa bulunmayan 11 istasyonla ilgili de çalışma yürütülmesi konusunda planlamalar halen devam ediyor.

Hibya Haber Ajansı