Hayatı sanatla yansıtan üstat

Hayatı sanatla yansıtan üstat

Vakıf Katılım

HAYATI SANATLA YANSITAN ÜSTAT

“ Evde kaldığım zaman özgürlüğümden bir şey kaybetmiş olmuyorum”

“ Evde kalmak kesinlikle bir hapsoluş değil”

Ressam, Akademisyen, Türkiye’nin ilk Çağdaş Özgün Baskı Resim Müzesi IMOGA’nın Kurcusu Profesör Dr. Süleyman Saim Tekcan evde kaldığı süreçte sanatla zamanını nasıl geçirdiğini MAG okurları için paylaştı.

Evde kalıp kitap okumanın, resim yapmanın insanın kendi içerisinde tekrar yaşamasının tadının tuzunun insanlar için çok önemli olduğunu belirten usta isim, “ Paylaşmak belki hayatımızın en güzel şeylerinden bir tanesi” diyerek iletişimde paylaşmanın önemine vurgu yaptı. Sanatta 60 yılını geride bırakan başarılı sanatçı, “ 80 yaşında hala çiziyorum., düşünüyorum, var ediyorum. En son açtığım “Döngüsel Seyir’de” söylediğim gibi ;önce bir desen çizilip ondan heykel yapılıyor, sonra o heykele bakılıp tekrar desen çizilebiliyor. Böylece hayat bir döngü içerisinde, devamlı dönüp duruyoruz. Bir dönme dolap gibi” dedi.

Ünlü oyuncu model ve güzel anne Didem Uzel Sarı ve ailesinin kapak yıldızı olduğu MAG Mayıs sayısı “Anneler Günü” özel röportajları, ünlülerin #evdekal günlükleri dopdolu içeriği ve yazarları ile www.magdergi.com.tr , Turkcell Dergilik, Google Play, Apple Store, Issue, Türk Telekom’da online olarak okurlarıyla buluşuyor.

Hibya Haber Ajansı