Canon’un yeni profesyonel A3+ fotoğraf yazıcısı imagePROGRAF PRO-300 ile tanışın

Canon’un yeni profesyonel A3+ fotoğraf yazıcısı imagePROGRAF PRO-300 ile tanışın

Vakıf Katılım

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, yeni A3+ fotoğraf yazıcısı imagePROGRAF PRO-300 ile hem bireysel fotoğrafçıların hem de fotoğraf laboratuvarlarının iş akışlarını kolaylaştıracak yenilikler sunuyor. Zarif, kompakt yapısı ile küçük alanda büyük işler başaran imagePROGRAF PRO-300, yüksek teknolojili özellikleri sayesinde fotoğrafçıların basım alanındaki birçok ihtiyacına çözüm getiriyor.

 

Canon, ödüllü imagePROGRAF PRO serisinin kalite özelliklerini taşıyan yeni A3+ yazıcısı image PROGRAF PRO-300’ü kullanıcılara tanıttı. Yarı profesyonel ve amatör fotoğrafçılar, küçük stüdyolar ve fotoğraf laboratuvarları için ideal bir seçenek olan image PROGRAF PRO-300, hafif ve kompakt yapısıyla masaüstünde kullanım rahatlığı ve galeri kalitesinde baskı alabilme imkanı sunuyor.

PIXMA PRO-10S modelinin yerine geçen Canon’un imagePROGRAF PRO serisinin bu en yeni üyesi, kullanıcı dostu yazılımı, zarif ve kompakt tasarımıyla kullanıcılara sorunsuz ve kaliteli baskı alabilme avantajı sağlıyor. Fotoğrafçılar, baskı yükünü mürekkep ve medya israfını en aza indirgeyen dahili püskürteç onarımı ve eğiklik düzeltme özellikleri bulunan imagePROGRAF PRO-300’e bırakarak fotoğraf alanına güvenle odaklanabiliyor. imagePROGRAF PRO-300 ile tüm medya tiplerinde kenarlıksız baskı alınabilmekle birlikte parlak medyada siyah yoğunluğunu ve renk canlılığını yüksek kalitede aktarmak mümkün. Kullanıcılar, imagePROGRAF PRO-300’ün fotoğraflara yüksek kalitede canlılık vermek için tasarlanmış özellikleri sayesinde fotoğraf çekiminden baskısına kadar tüm işleri kolayca halledebilirler.

 

Kolay ve galeri kalitesinde baskı

A3+ kalitesinde olağanüstü siyah-beyaz baskısı ve canlı renkli baskısıyla imagePROGRAF PRO-300; yarışmalara, galeri ve sergilere için kaliteli baskılar oluşturmak isteyen fotoğrafçılar için önemli bir yardımcı oluyor. imagePROGRAF PRO-300, 10 LUCIA PRO pigment mürekkebini kullanarak renk gamını genişletebilir ve bu sayede her baskıda daha yüksek derinlik ve dikkat çekici renkler oluşturabilir. imagePROGRAF PRO-300 içerdiği yeni mürekkebi sayesinde derin siyahların ve siyah-beyaz fotoğrafların ifade gücünü daha kaliteli olarak yansıtıyor. Özel Kroma İyileştirici, mürekkebi dengeli bir şekilde döşeyerek parlak veya yarı mat kağıtta yüzey düzensizliklerini en aza indiriyor ve bronzlaşmayı azaltarak göz alıcı renk tonu üstünlüğü sunuyor.

Canon L-COA PRO işlemci, büyük fotoğraf verilerini kolayca işlemden geçirir ve en doğru mürekkep düzenini son derece yüksek hızda belirleyerek beş dakikadan kısa bir süre içerisinde A3 baskıları yüksek kalitede oluşturabilir. Fotoğrafçılar, LUCIA PRO mürekkep sisteminin bu özellikleri sayesinde geniş medya seçeneklerinde tutarlı ve profesyonel düzeyde sonuçlar alabiliyor. Fotoğraf ve mat siyah seçenekleri için ayrı mürekkep püskürteçleri olan yazıcı, sıfır mürekkep geçişi yöntemini kullanıyor. Yazıcı içerisine eklenen kağıda göre en doğru mürekkebi otomatik olarak seçen ürün, zamandan tasarruf sağlarken mürekkep tüketimini de azaltıyor.

 

Baskıyı imagePROGRAF PRO-300’a bırakın siz işinize odaklanın

imagePROGRAF PRO-300, üstün baskı kalitesi ve özellikleri sayesinde basımını gerçekleştirdiği fotoğrafın gerçekliğini ve çözünürlüğünü üst seviyede yansıtıyor. Kullanıcılar, bu modele eklenen imagePROGRAF PRO teknolojileri sayesinde baskılarının orijinal fotoğraflarına uygun ve en iyi kalitede üretileceğinden emin olabiliyor. Profesyonel fotoğraf baskısı alırken kullanıcıların yaşadığı en büyük endişelerden biri de mürekkep püskürteçlerinin bozulması veya yanlış çalışmasıdır. Bu soruna çözüm olarak imagePROGRAF PRO-300, hatalı çalışan püskürteç olup olmadığını saptıyor ve fotoğraf baskısında bantlanma olmamasını garantilemek için yedek püskürtece geçiyor. Yazıcıya eklenen kağıt düz giriş yapmazsa “Otomatik Eğiklik Düzeltme” işlevi kağıdı düzeltiyor ve kusursuz bir şekilde dengelenmiş bir baskı için kağıdın girişinin buna uygun olarak yapılmasını sağlıyor. Buna ek olarak imagePROGRAF PRO-300 mürekkep tanklarının yoğunluk seviyelerini sürekli olarak kontrol ediyor ve kartuşları düzenli aralıklarla sallayarak mürekkep yoğunluğu seviyesinin her bir tankta sabit kalmasını ve bu sayede renklerin daima tutarlı olmasını sağlıyor. Kullanıcılar, imagePROGRAF PRO-300’ün net ve berrak 3 inç renkli LCD ekran üzerinden yazıcı işlevleri, mürekkep seviyeleri ve kağıt ayarları gibi konulara hızlıca ulaşabiliyor ve ayarlamalarını gerçekleştirebiliyor. Bu özellikler sayesinde imagePROGRAF PRO-300 hatasız baskılar sunarken, hem kağıt hem de mürekkepten tasarruf edilmesini sağlıyor.

 

Kenarlıksız baskı

PIXMA PRO-10S’den sonra büyük bir atılım yapılarak üretilen imagePROGRAF PRO-300, en yüksek kalitede baskı modu da dâhil olmak üzere tüm baskı modlarında ve güzel sanatlar kağıdı dâhil olmak üzere birçok farklı medya türünde kenarlıksız baskıyı destekliyor. Üstelik, fotoğrafçılar 990,60 mm’ye kadar özel boylarda panaromik fotoğraflar da yazdırabilirler. Yazıcı Canon, Hahnemuhle, Canson, Awagami ve diğerleri dâhil üçüncü taraf kağıtları destekleme özelliği sayesinde kullanıcılara istedikleri kağıda baskı alma özgürlüğü sunuyor. Canon, imagePROGRAF PRO-300 yazıcı ile birlikte yeni bir güzel sanatlar kağıdı olan Premium Fine Art Rough (FA-RG1) kağıdını da kullanıcıların beğenisine sundu. Bu kağıt, derinlik ve ifade istenen baskılarda güzel sanatlar görsellerine üç boyutlu bir dokunuş kazandıyor. Canon benzersiz bir dokunuş hissi yaratmak istediği bu kağıdın üretiminde kaliteli pamuktan yararlandı. Farklı boyutlarda kullanıma sunulan kağıt 310 g/m² ağırlığında olup 25 yapraklık paketler halinde kullanıma sunulacak. Canon bu yeni Fine Art Rough kağıdı ile parlak, yarı mat, mat ve güzel sanatlar medyası için eksiksiz bir profesyonel fotoğraf kağıdı seti sunuyor.

 

Kusursuz iş akışı

Bu kompakt A3+ yazıcı, hem baskı ihtiyacını gidermeyi uman tek bir fotoğrafçı için hem de aktif bir fotoğraf laboratuvarı için kolay baskı işlemi sunuyor. Kullanıcılar imagePROGRAF PRO-300 ile birlikte ücretsiz sunulan Canon Professional Print & Layout yazılımı ile baskılar üzerinde eksiksiz kontrol sahibi olabiliyor. Bağımsız bir içerik olan “Canon’s Digital Photo Professional” görüntüleme yazılımına ek olarak ya da Adobe Photoshop ve Lightroom ile birlikte kullanılarak, renk üretimi ve profilleme seçiminin yapılmasını ve bölme galeri sargı baskı ve panoramik baskı gibi düzen ayarlarının yönetilmesini sağlıyor. Kullanıcılar bu yazılımı kullanarak sanal ortamda prova baskı ve fiziksel baskı işlevlerine erişebiliyor ve her seferinde ekranda görünen ile eşleşen renkler elde edebiliyor. Wi-Fi, Ethernet veya USB bağlantısı kullanılarak PC veya Mac bilgisayara kolayca bağlanabilen imagePROGRAF PRO-300, çok sayıda iş akışını destekleyen farklı bağlantı seçenekleri sunuyor.

 

Canon’u tercih eden fotoğrafçılar, yazıcının girişten çıkışa eksiksiz çözüm seçenekleri sayesinde fotoğraflarını eskisinden çok daha iyi yazdırabilme imkanı buluyor. Canon Professional Print & Layout yazılımındaki imagePROGRAF PRO-300 özellikleri Canon’un EOS fotoğraf makinesi teknolojisiyle sorunsuz olarak kullanılabiliyor. imagePROGRAF PRO-300, EOS fotoğraf makineleri aracılığıyla çekilen fotoğraflarda bu yazılımı kullanarak en üst düzeyde baskı doğruluğu elde ediyor. DPRAW Baskı ve HDR Baskı gibi işlevler ile EOS fotoğraf makinelerinden RAW görüntü verileri okunabiliyor ve bu şekilde, fotoğrafın net alanları doğru bir şekilde basılabildiği gibi tek pozlu fotoğraflardaki vurgular kurtarılabiliyor.

imagePROGRAF PRO-300’ün, 2020 yılının Temmuz ayından itibaren piyasalarda olması hedefleniyor.

 

imagePROGRAF PRO-300 temel özellikler:

  • A3+ Küçük kaplama alanı, büyük potansiyel
  • Mürekkep geçişi yapmadan galeri kalitesinde baskı
  • Farklı medya seçeneklerine kenarlıksız baskı
  • Daha yüksek derinlik için geliştirilmiş renk gamı
  • 3 inç renkli LCD menü ekranı
  • Olağanüstü siyah-beyaz baskı kalitesi
  • Her seferinde baskı eşleşmesi elde edilmesini sağlayan doğru ekran
  • Yüksek hızda, yüksek kalitede baskı


Hibya Haber Ajansı