Uygun içerikli çocuk kitapları arasında “SOBE” serisi de yerini aldı

Uygun içerikli çocuk kitapları arasında “SOBE” serisi de yerini aldı

Vakıf Katılım

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 0-6 yaş grubu çocuklar için "uygun içerikli" olarak değerlendirilen kitaplar arasına Pena Yayınları etiketli "Sobe" serisinden de beş kitap eklendi.

Çocuk dostu eserlerin desteklenmesi ve zararlı içeriklerle mücadele edilmesi başlığı ile T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca sürdürülen çalışmalar sonucunda 0-6 yaş grubu çocuklar için "uygun içerikli" olarak değerlendirilen kitaplar arasında Pena Yayınları etiketliyle yayımlanan "Sobe" serisinden beş kitap yer aldı.

Çocuklar için uygun içeriğe sahip kitapları belirlemek için başlatılan çalışmayla, üniversitelerden alınan görüşler doğrultusunda oluşturulan kriterler çerçevesinde 0-6 yaş arası çocuklar için oluşturulan kitap listesi belirli aralıklarla güncelleniyor. Bakanlık tarafından yapılan son güncelleme sonrasında da “uygun içerikli” çocuk kitapları arasında Pena Yayınları etiketiyle yayımlanan Sobe serisinden beş kitap da yer aldı. Serideki Sobe: HayvanlarSobe: KöpeklerSobe: RenklerSobe: Taşıtlar ve Sobe: Uyku Zamanı kitapları ebeveynlerin çocuklarına alıp güvenle okuyabileceği kitaplar arasında bulunuyor.

Uygun içerikli kitapların değerlendirilmesinde birçok farklı kriter yer alıyor. Çalışma grubu incelemesini yaparken kitapları ilk etapta evrensel ahlak kuralları ve milli-manevi değerler açısından ele alıyor. Bir başka değerlendirme unsuru ise kitabın kurgusunda şiddet içeren ya da şiddeti bir çözüm yolu olarak gören bir içeriğin bulunup bulunmadığı. Belirlenen kriterleri sağlayan kitaplar da belirli aralıklarla güncellenen listede yer alıyor.


Hibya Haber Ajansı