Procenne ile E-Ticarette yüksek güvenlik

Procenne ile E-Ticarette yüksek güvenlik

Vakıf Katılım

“E-Ticaret Sektöründe Siber Güvenlik” temasıyla 100’den fazla davetliyi buluşturan etkinlikte e-ticaret sektörünün dijital güvenlik ihtiyaçları ve öngörüleri paylaşıldı. Dijital güvenlik alanında faaliyet gösteren Procenne’in Genel Müdürü Resul Yeşilyurt, etkinlik kapsamında gerçekleştirilen “E-Ticarette Siber Güvenlik” panelinde konuşma yaparak Procenne’in e-ticaret alanında sunduğu yüksek güvenlikli ürünlere dikkat çekti.

 

 

Dijital güvenlik alanında faaliyet gösteren Türkiye’nin yerli ve milli Donanımsal Güvenlik Modülü (HSM-Hardware Security Module) üreticisi Procenne, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi tarafından 5 Şubat’ta İstanbul Kağıthane’de gerçekleştirilen Siber Kafe etkinliğine katıldı. “E-Ticaret Sektöründe Siber Güvenlik” temasıyla gerçekleştirilen ve sektördeki siber güvenlik ihtiyaçlarının masaya yatırıldığı etkinlikte, e-ticaret alanında hizmet veren firmalar ile bu alan için güvenlik önemleri sağlayan şirketlerden oluşan 100’den fazla davetli bir araya geldi.

 

Etkinlik kapsamında organize edilen paneller çerçevesinde “E-Ticarette Siber Güvenlik” panelinde konuşma gerçekleştiren Procenne Genel Müdürü Resul Yeşilyurt, çok geniş kitlelere hizmet veren ve her geçen gün kullanıcı sayısını artıran e-ticaret sektörü için dijital güvenlik alanında sundukları çözümler hakkında detaylı bilgiler aktardı. Özellikle kullanıcıların kişisel verilerinin ve e-ticaret sitelerinin güvenlik sertifikalarının korunması konusunda Procenne olarak ürettikleri yerli donanımsal güvenlik modülü ProCrypt’i öne çıkaran Yeşilyurt, mobil uygulamalardaki veri güvenliğini sağlayan ve ProCrypt ile entegre çalıştığında uçtan uca yüksek güvenlik sunan EndCrypt ürünün özelliklerini de aktardı.

 

Veri güvenliğinin önemine dikkat çeken Resul Yeşilyurt; “Yazılım ve uygulamalarda erişim, ağ ve sistem güvenliği önemli olmakta birlikte en tepede verinin güveliğini sağlamak yer almalı. Çünkü tüm güvenlik önlemlerini alıp veri güvenliğini sağlamadığımızda alınan tüm önlemler maalesef boşa gidebiliyor. Procenne olarak, her koşulda korunması büyük önem arz eden veri güvenliği için ileri teknolojiye sahip ürünler üretiyoruz. Dijital güvenliğe yatırım yapan bir Ar-Ge şirketi olarak alanında uzman ekiplerimiz ve çözümlerimizle birlikte hizmet veriyoruz. Bu noktada dijital güvenlik hizmeti sağladığımız firmaların acil durumlarda hızla ulaşabildiği ve aynı şekilde hızla yanıt ve destek aldığı çevik yapımızla öne çıkıyoruz” dedi.

Procenne Hakkında

Dijital güvenlik alanında faaliyet gösteren Türkiye’nin yerli ve milli Donanımsal Güvenlik Modülü (HSM-Hardware Security Module) üreticisi Procenne, 2013 yılında TÜBİTAK’ın desteğiyle üç mühendis kökenli ismin ortaklığı ile kuruldu. Başlangıçta Milli Güvenlik Modülü oluşturma amacıyla kurulan şirket, günümüzde dijital güvenlik kapsamında yüksek güvenlikli ürün ve çözümler sunuyor. Tamamen yerli kaynaklar ve mühendisler ile yol alan Procenne, HSM üreticisi bir firma olarak Türkiye için bu alandaki ihtiyaca cevap veren önemli bir Ar-Ge markası konumunda. Procenne tarafından geliştirilen bir donanımsal güvenlik modülü olan ProCrypt KM-3000 HSM; bankacılık işlemleri, dijital dönüşüm uygulamaları ve genel veri koruma alanında yüksek seviyede güvenlik sunuyor. Donanım tabanlı şifreleme ile yüksek hızlı veri şifreleme, şifre çözme ve diğer kriptografi işlemlerine olanak tanıyan ProCrypt KM-3000 HSM, kompakt yapısı ve ölçeklenebilir mimarisi sayesinde her büyüklükteki işletmede kullanılabiliyor. Procenne’in bir diğer ürünü olan ve cep telefonları, tabletler, kişisel bilgisayarlar ve IoT cihazları gibi uç noktalarda bulunan yazılımların güvenliğinin sağlanması için Whitebox teknolojisini kullanan uç nokta yazılım güvenlik modülü EndCrypt, kriptografik işlemlerin anahtar gibi gizli bir bilginin açığa çıkarılmasına gerek kalmadan yapılmasına olanak tanıyor. Procenne, ProCrypt ve EndCrypt ürünleri sayesinde kullanıcıları için uçtan uca veri güvenliği sağlıyor.


Hibya Haber Ajansı