Fed sonrası BoE negatif faiz tartışıyor

Fed sonrası BoE negatif faiz tartışıyor

Vakıf Katılım

“PİYASANIN ROTASI”

Fed Sonrası BoE Negatif Faiz Tartışıyor…

Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 4,397,975 – tedaviye pozitif cevap veren 1,560,035 – ölü sayısı 297,349 kişiye ulaşmıştır.  ABD Başkanı Trump, aşı hazır olduğu zaman uygulanması için ABD ordusu harekete geçecektir açıklaması ile aşı tartışmalarına dâhil olmaktadır.

Trump, ABD’nin güçlü Dolar’a sahip olduğunu ve buna sahip olmak için harika zaman olduğunu belirtti. Çin ile faz 1 anlaşması sonrasında virüsün çıktığına işaret ederken, salgının ortaya çıkmasının kendisini hayal kırıklığına uğrattığını belirtti.

Fed sonrası negatif faiz tartışmalarına İngiltere Merkez Bankası (BoE)’da dahil olurken, Başkan Bailey, negatif faiz büyük bir adım olur, negatif faizleri uygulamayı düşünmüyoruz diyerek tartışmalara noktayı koymuştur.

Fiyatlama dinamiklerinde S&P500 endeksi 2800 seviyesine gerilerken, kısa dönemli olarak 2850 seviyesi altında baskılanma negatif olabilir. ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,6137 seviyesinde bulunurken, %0,50 üzerinde hareketine devam etmektedir. (%0,50 altı negatif!) fiyatlama dinamiklerini negatif tetikleme adına tahvil faizinin negatif tarafa geçmesi beklenebilir ki bu durum mevcut aşamada oldukça zayıf gözükmektedir. Altın $1700 üzerinde $1715 seviyesinde bulunurken, güçlü Dolar teması ana hikâye olarak yer almaktadır. USDTRY paritesi 6.9650 seviyesi ile 7 psikolojik seviyesi altında hareketine devam etmektedir. 5 yıllık CDS 623.313 seviyesi ile 600 seviyesi üzerinde bulunmaktadır.

Gelişmekte olan ülkelerin para birimleri aybaşından itibaren performansları (- kırmızı  / + yeşil)

Türk Lirası %0.33 değer kaybı ile aylık bazda kazanç sağlamaktadır.

 

Kaynak:GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı