Ons altın vadeli işlem sözleşmesi

Ons altın vadeli işlem sözleşmesi

Vakıf Katılım

Haziran ayı vadeli Altın kontratı, haftanın ikinci işlem gününü %0.06 yükselişle 1742 seviyesinde tamamladı.

Geçtiğimiz devam eden ABD-Çin gerginliğine ek olarak, protestoların ve Dolar çevresindeki satış baskısının Ons Altın'ın yükselişinde destek oluşturduğu gözleniyor. COVID-19 aşısına ve açıklanan imalat PMI endeksleri sonucu küresel bir toparlanmaya dair iyimserliğin yukarı yönlü hareketi sınırlandırdığı takip edilmişti. Dün ise ABD ve Çin arasındaki gerilim ve ABD'deki geniş çaplı protestoların güvenli varlık talebi olarak Altın'a destek sağlamaya devam ettiği gözleniyor. Bugün ise ABD’de açıklanacak olan ADP Tarım Dışı İstihdam Değişikliği verisi ile kontratta oynaklığın artığını görebiliriz.

Haftanın üçüncü işlem gününde ve hafta genelinde ABD-Çin gerilimi ile ekonomilerin açılması arasında hangi tarafın ağır basacağına dair fiyatlamaların etkilerini takip edeceğiz.

 

Geçtiğimiz işlem haftasında 1700 dolar seviyelerine kadar geri çekilen kontrat  bu seviyeden başladığı yükselişine bugünde devam etti. Kontratta yükselişin sürmesi halinde 1747 ve 1755 direnç seviyeleri test edilebilir. Olası geri çekilmeler yaşanması durumunda ise 1735 ve 1728 destek seviyeleri görülebilir.

 

Destekler: 1735 / 1728 / 1720

Dirençler: 1747 / 1755 / 1762

Kaynak AHL Yatırım
Hibya Haber Ajansı