Yurt içinde imalat PMI ve enflasyon rakamları önemli olacak

Yurt içinde imalat PMI ve enflasyon rakamları önemli olacak

Vakıf Katılım

Piyasa Gündemi

Güçlü gelen PMI rakamları risk iştahını desteklerken, ikinci dalga endişeleri ve ABD – Çin arasındaki gerilim piyasalar tarafında risk oluşturmaya devam ediyor. Kurban Bayramı nedeniyle dün de işlem görmeyen yurt içi piyasalarda bugün imalat PMI ve enflasyon rakamları açıklanacak. Temmuz ayında TÜFE’nin aylık bazda %0,85 oranında artış kaydetmesi öngörülüyor. Ekonomik veri akışları ile salgın kaynaklı gelişmeler fiyatlamalar üzerindeki etkisini sürdürecektir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – İmalat PMI Önem: Yüksek
•    10:00 Türkiye – TÜFE / ÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Kurban Bayramı nedeniyle erken kapanış yapan BIST-100 Endeksi perşembe gününü %0,76’lık bir düşüşle 1.126,90 puandan tamamladı. Dün açıklanan imalat PMI rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesi ve teşvik beklentileri hisse piyasalarını ve risk iştahını destekledi. Piyasalarda alıcılı bir fiyatlama etkili oldu. Bununla birlikte mevcut riskler yakından izlenmeye devam ediliyor. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah yataya yakın seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,98 – 6,99 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,97’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

Yükseliş trendi altında kapanışlar gerçekleştiren BIST-100 Endeksi, Kurban Bayramı nedeniyle cuma ve pazartesi günü işlem görmedi. Dün yurt dışı piyasalarda etkili olan alıcılı seyrin etkisiyle güne pozitif bir açılışla başlamasını değerlendirdiğimiz BIST-100 Endeksi’nde, 1.137 – 1.143 ve 1.152 seviyeleri kısa vadeli direnç noktalarıdır. Kısa vadede 1.150’li seviyeler üzerinde tutunmanın sağlanması durumunda ana yükseliş trendinin bulunduğu 1.180’li seviyeler hedeflenebilir. Ancak kısa vadede zayıflayan teknik görünüm nedeniyle yükselişlere karşı temkinli duruşumuzu koruyor ve aktif bir stop loss stratejisine bağlı kalınmasının yararlı olacağını değerlendiriyoruz. Geri çekilmelerde ise 1.120 - 1.110 ve 1.100 seviyeleri destek konumunda bulunmaktadır.

 

KaynakGedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı