CRIF ve SIA, İtalya ve Avrupa genelinde açık bankacılık konusunda stratejik ortak oldu

CRIF ve SIA, İtalya ve Avrupa genelinde açık bankacılık konusunda stratejik ortak oldu

Vakıf Katılım

CRIF, Avrupa çapında ödeme ve altyapı hizmetleri sunan teknoloji firması SIA ile Açık Bankacılık konusunda stratejik ortaklık anlaşması yaptı. Anlaşma ile hem CRIF hem de SIA bankaların, firmaların ve finteklerin dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırmak amacıyla Ödeme Hizmetleri Yönergesi’nin (Payment Services Directive - PSD2) pazara sunduğu olanaklara yönelik yenilikçi hizmetler sunacak.

 

Kredi kayıt bürosu, veri analizi ve kredi çözümlerinde uzman olan ve global çözümler sunan CRIF ve Avrupa çapında ödeme ve altyapı hizmetleri sunan ileri teknoloji firması SIA, Avrupa’daki kurumlara, gelişmiş Açık Bankacılık hizmet ve uygulamaları sunmak üzere stratejik ortaklık anlaşması imzaladı.

 

Anlaşmayla; bankalara, firmalara ve finteklere yeni dijital dünyadaki, PSD2’nin de pazara sunduğu olanaklara yönelik, süreçleri hızlandıracak yenilikçi hizmetlerin sunulması amaçlanıyor.

 

CRIF CEO’su Carlo Gherardi; anlaşmaya ilişkin "SIA gibi global bir oyuncu ile bu işbirliği anlaşmasını duyurmaktan son derece memnunuz. Her iki firmanın da bütünleyiciliği müşterilerimize ve onların da kendi müşterilerine sunmayı hedeflediğimiz değeri temsil ediyor. İnovasyon ile birlikte pazardaki ivmenin zamanla işbirliğimizi daha da geliştireceğini ve yüksek performanslı dijital çözümler oluşturmamızı mümkün kılacağını düşünüyoruz” dedi.

 

SIA CEO’su Nicola Cordon yapılan stratejik ortaklığa yönelik şunları söyledi: “Ödeme(ler) sektöründe SIA’nın altyapı ve işlem hizmetlerindeki güvenirliği ile CRIF’in İtalya ve diğer ülkelerde sunduğu bilgi hizmetleri ve diğer tüm çözümlerinin kalitesi bir araya gelerek mükemmel bir stratejik ortaklığa olanak sağlıyor. Bu işbirliği, Avrupa’daki inovasyon liderliğimizi onaylarken, Açık Bankacılığın sunmuş olduğu yeni operasyonel modellerin geliştirilmesini de önemli oranda destekleyecek.”

 

Krediye erişim kolaylaşacak

CRIF ve SIA’nın imzaladığı stratejik anlaşma her iki firmanın da sunduğu dijital olanakların entegrasyonunu sağlarken uçtan uca kullanıcı deneyimini de kapsayacak. Tüm bu süreçte Açık Bankacılığın ortaya koyduğu fırsatlar ve gelişmiş Bireysel ve Ticari Finansman Yönetimi (PFM ve BFM) çözümleri ile müşterilerin bireysel mali yönetimlerinin yapılabilmesi de mümkün olacak.

Satın alım esnasında, ödeme işlemini kullanıcının seçeceği mevcut hesaptan geleneksel ve dijital kanallar aracılığı ile yapmak mümkün olacak. Buna ek olarak hâlihazırda kullanılan kredi kartı ve dijital cüzdan gibi araçları kullanmak da söz konusu olabilecek.

Anlaşma ile birlikte bireyler ve ticari işletmeler için tamamen dijital bir deneyim kapsamında, krediye erişim de kolaylaşmış olacak.

CRIF ve SIA, İtalyan ve Avrupa pazarlarına katma değerli bir ekosistem sağlayarak finansal kurumlar, şirketler ve fintekler arasında yeni kullanım alanları ve işbirliği modelleri geliştirmeyi de amaçlıyor.


Hibya Haber Ajansı