Amgen ICON Bölgesi Yeni Ruhsatlandırma Lideri Esra Kırdar oldu

Amgen ICON Bölgesi Yeni Ruhsatlandırma Lideri Esra Kırdar oldu

Vakıf Katılım

Amgen Türkiye Ruhsatlandırma Direktörü olarak görev yapan Esra Kırdar, Amgen ICON Bölgesi Ruhsatlandırma Lideri olarak atandı. İlaç sektöründe ruhsatlandırma, fiyatlandırma, uyum ve kalite güvence alanlarında 25 yıllık mesleki deneyime sahip olan Kırdar, 1 Temmuz itibariyle yeni görevine başladı.

Amgen Türkiye ve Gensenta Ruhsatlandırma Direktörü Esra Kırdar, Kanada, Latin Amerika, Orta Doğu, Afrika ve Türkiye’den oluşan ICON Bölgesi’ne ruhsatlandırma politika ve stratejilerinin koordinasyonundan sorumlu Ruhsatlandırma Lideri olarak atandı. Aynı zamanda onkoloji portföyünde yer alan bazı ürünlerin ICON pazarlarındaki ruhsatlandırma faaliyetlerine de liderlik edecektir.

Türkiye'de Baxter, J&J, Wyeth, Pfizer gibi ilaç şirketlerinde ruhsatlandırma, fiyatlandırma, uyum ve kalite güvence alanlarında 25 yıllık mesleki deneyime sahip olan Kırdar, İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya - Metalürji Fakültesi’nden Kimya Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Amgen Türkiye’ye Ocak 2012'de Ruhsatlandırma, Kalite ve Uyum Müdürü olarak katılan Kırdar, Amgen’ın Türkiye yolculuğunda önemli bir rol oynadı. Kırdar, 8 yıl boyunca hem Amgen hem de Gensenta portföyleri için ruhsatlandırma faaliyetlerinden sorumlu olarak çalıştı. Amgen Türkiye ve Gensenta’da kamu ilişkileri, Sağlık Bakanlığı iletişimi ve yerel politika konularında kilit görevler alan Kırdar, 1 Temmuz 2020 itibariyle yeni görevine başladı.


Hibya Haber Ajansı