Ankamall AVM'de mayıs ayında kira bedeli talep edilmeyecek

Ankamall AVM'de mayıs ayında kira bedeli talep edilmeyecek

Vakıf Katılım

Ankamall AVM kiracılarından mayıs ayında kira bedeli talep edilmeyeceği bildirildi.

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, 20.03.2020 tarihinde Ankamall AVM'nin coronavirüs salgını nedeniyle market ve eczane hariç kapatıldığının duyurulduğu anımsatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 04.05.2020 tarihinde alışveriş merkezlerinin faaliyete geçmeleri hakkında yaptığı açıklamaya istinaden Ankamall AVM'nin 11.05.2020 tarihinde açılmasına karar verildiğinin aktarıldığı açıklamada, şöyle denildi:

''Kiracılarımız mayıs ayında mağazalarını açıp açmama konusunda serbesttir. Mayıs ayında ister açık olsun ister kapalı olsun kiracılarımızdan kira bedeli talep edilmeyecektir. Kamu tarafından aksi bir karar alınmaması koşuluyla 01.06.2020 tarihinden itibaren ise tüm kiracılarımız (İçişleri Bakanlığı kararı ile kapatılanlar hariç) mağazalarını açmak mecburiyetinde olacaktır. Şirketimize muaccel borcu olmaması ve herhangi bir hukuki ihtilafı bulunmaması şartıyla kiracılarımıza haziran ayı kira bedeli olarak uygulanan sabit kira bedelinin yüzde 50'si fatura edilecektir. Ciro kirası tüzde 50 indirimli olarak düzenlenen kira faturasının üzerinde olması halinde aradaki fark ilave kira bedeli olarak talep edilecektir.''


Hibya Haber Ajansı