Altın haftaya yatay başladı

Altın haftaya yatay başladı

Vakıf Katılım

Altın haftanın ilk gününde yukarı doğru ivmelenme arzusuyla başlarken, yeni bir zirve kaydedemeden seansı tamamladı. Dünkü seansa 1798 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, 1813 dolar/onsa kadar uzanarak günün en yüksek seviyesini kaydetti. Pandeminin kontrol altına alınamama süreci devam ederken ABD’de günlük vaka sayılarında 60 bin seviyesi aşılmış durumda. Bazı eyaletlerin tekrardan bazı önlemlerini devre alınmaya başlaması, ABD’de ikinci bir tecrit kararı alınma riski de piyasaları tedirgin etmeye başlamış oldu. Altın ise dünkü seansı 1802 dolar/onstan tamamlarken günlük bazda yüzde 0,2 kazançla seansı tamamladı.

 

Gümüş ise dünkü seansta arz kaygıları ve fiziki talep tarafındaki artış neticesinden eylül ayından bu yana ilk kez 19,37 dolar/onsu kaydetmiş oldu. Seans sonuna doğru 19,06 dolar/onstan dengelenen beyaz maden, haftanın ilk gününde yüzde 1,8 kazancı hanesine yazmış oldu.

 

Platin ise dünkü seansta 829 dolar/ons seviyesinden giriş yaparken, gün boyu alıcılı seyirle hareket etti. Seans sonunda 835 dolar/onstan dengelenen platin yüzde 0,7 değer kazanmış oldu.

 

Paladyum iki ayın ardından dünkü seansta 2000 dolar/onsun üzerine geri dönerek, 2061 dolar/onsla son günün en yüksek seviyesini kaydetti. Seans sonuna kadar bu seviyedeki yerini koruyamayan paladyum seans sonunda kırmızıya dönerek 1966 dolar/onsla seansı tamamladı. 

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı