Özlem Binel 'Ay Işığım' ismini verdiği kitabını aşkla yazdı

Özlem Binel 'Ay Işığım' ismini verdiği kitabını aşkla yazdı

Vakıf Katılım

''Sır bende'' isimli romanının ardından ''Ay Işığım'' isimli romanıyla kitapseverlerle buluşmuş olan Özlem Binel, üçleme şeklinde düşüncesi olduğu kitap serisine gösterilen yoğun ilgi sebebiyle mutluluk duyduğunu belirtti.

Daha ufak yaşlar itibariyle yazmaya başlayan Özlem Binel 13 yaşlarındayken ilk mansiyon ödülünü kazanmayı başarırken öykü ve roman yazarlığından daha önce metin yazarlığıyla yazarlık yaşamına çok ciddi adımlarla giriş gerçekleştirdi.

Yazmanın kendisi açısından adeta bir su kadar aziz olduğunu her fırsatta dile getiren Özlem Binel, ''Yazarken mutluyum. Tam, eksiksiz, kusursuz… İçimde noksanlığını hissettiğim ne varsa yazının başına oturunca devre dışı kalıyor. Bu hissin karşılığı yok'' ifadelerine yer veriyor.

Romanları içerisinde genel olarak Kurtuluş Savaşı’mız esnasında Eşref’in Şeyhinin karısı Feride’ye duyguyu, gerçek aşkı ve aynı zamanda insan-ı kamil olma yolundaki gayretini anlatmya devam ediyor. Çerkez kast sistemininin yanı sıra inanç ile birlikte ilişkileri sorgulamakta. Sırlar teker teker açılırken yerine ise yenileri eklenmiş oluyor. Sihir ise, kitabın içinde, büyü satırlar üzerinde, şarkılarla tamamlanmış oluyor..

“Bu nehir romanda kendi gizemli, ruhani dünyamı oluşturdum. Bu ütopya önce şaşırtacak, aklı karıştıracak; ne demek istediğim ise sonlarına yaklaşınca anlaşılacak. Mistik yetilere sahip Şeyh Efendi ve kızı Leman, Çerkez Feride ve daha niceleri ile dillenen roman Osmanlının son yıllarından Cumhuriyete evrilen bir süreci anlatıyor. Ben de anne tarafımdan Çerkezim ve çoğunluğun bilmediği Çerkez Kast Sistemine ilişkin de söylemek istediklerim var. Ki çoğunu ikinci kitapta yazdım. Tarihi bir aşk romanı da diyebiliriz Sır bende için. Ama kim hangi aşkı arıyorsa onu bulabileceği bir roman...

Sır bende ve Ayışığım aşk için, aşkla, aşka yazıldı. Ve içine şarkılar sırlandı. Ömrümün vazgeçilmezi sazlar, sözler var satırlarda. İçinden musiki damlayan cümleler iliştirdim kitaplarıma. Ve derin anlamlar, ince çığlıklar… Bulana aşk olsun.”


Hibya Haber Ajansı