İlaca ilişkin artan umutlar risk iştahını destekliyor

İlaca ilişkin artan umutlar risk iştahını destekliyor

Vakıf Katılım

Piyasa Gündemi

ABD’li ilaç şirketi Gilead’ın koronavirüs deneyinde pozitif veri elde edildiğini açıklaması dün de risk iştahını destekledi. Faizlerde değişikliğe gitmeyen Fed, ekonomiyi desteklemeye yönelik tüm araçları kullanacaklarını ifade etti. Yılın ikincisi gerçekleştirilecek TCMB Enflasyon Raporu sunumu ile Euro Bölgesi büyüme rakamı ve ECB’nin faiz kararı gün içerisinde piyasaların izleyeceği önemli veri akışlarını oluşturacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:30 TCMB Enflasyon Raporu Önem: Yüksek
•    14:45 ECB Faiz Kararı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD’li ilaç şirketi Gilead’ın dünkü açıklaması sonrasında koronavirüs ilacına ilişkin umutların güç kazanması risk iştahı ve hisse piyasalarını destekledi. İlaç haberiyle birlikte küresel piyasalarda alımların güç kazandığı görüldü. Yurt dışı piyasalardaki olumlu görünümün katkısıyla BIST-100 Endeksi günü %0,88’lik yükselişle 101.595 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü güçlü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelilerinde alımlar devam ediyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,95 – 6,96 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,95’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

Küresel hisse senedi piyasalarındaki olumlu hava BIST 100’ü de yukarı taşımaya devam ediyor. Bir süredir bahsettiğimiz yükselen trendin üzerindeki seyrini koruyan BIST 100’de bugün bu trend 100.600 civarından geçiyor. Bu trend üzerinde kalındığı sürece önceki günlerde de bahsettiğimiz 103.250-104.500 aralığı gündemde kalmaya devam edecek. Bugün güne olumlu başlamasını beklediğimiz endeksin, kapanışının da bu trendin üzerinde gerçekleşmesi gelecek haftaya da pozitif bir sinyal oluşturacaktır. Buna karşın bugün ve önümüzdeki günlerde de bahsettiğimiz bu trendin altında olacak kapanışlar baskıyı artırabileceği için yakından izlenmeli. 

 

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı