Türkiye - Yunanistan ilişkileri ön planda olacak

Türkiye - Yunanistan ilişkileri ön planda olacak

Vakıf Katılım

Piyasa Gündemi

Avrupa Birliği’nin 750 milyar euroluk kurtarma paketini onaylaması ve ABD’de görüşülmeye başlanan yeni teşvik paketi küresel risk iştahını destekledi. Ekonomileri desteklemeye yönelik adımlar ve bol likidite ortamı iyimser beklentilerin korunmasına katkı sağlıyor. Bununla birlikte vaka sayılarındaki artış ve ikinci dalga endişeleri önemli risk unsurları olarak takip ediliyor. Türkiye ve Yunanistan arasında artan gerilim ise yurt içi piyasaları baskılarken, bu konudaki gelişmeler önemini koruyor. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    17:00 ABD – Mevcut Konut Satışları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Ekonomiyi desteklemeye yönelik gelen hamleler ve toparlanmaya ilişkin korunan iyimser beklentiler dün hisse piyasalarında pozitif bir fiyatlamayı beraberinde getirdi. Türkiye’nin Meis Adası bölgesi için Navtex ilan ettiğine ilişkin haber akışı sonrasında kapanışa doğru BIST-100 Endeksi’nde satışlar hız kazandı. BIST-100 günü %1,04’lük düşüşle 118.042 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,84 – 6,85 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,83’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.
 

BIST-100 Strateji

BIST 100 dün önceki hafta gördüğü zirve seviye olan 120.200’ün üzerine çıktıktan sonra gün sonunda gelen Akdeniz’de Yunanistan ile gerilim yaşanabileceğine yönelik haberleri düzeltme bahanesi olarak değerlendirdi. Böylece 120.500 civarından dönüş yapan endekste bu bölgede ikinci bir tepe ve güçlenen dirençler oluşmuş oldu. Bu nedenle 120.500 geçilmeden önce bu bölgeye yakın yerlerden pozisyon alımlarında ekstra dikkatli olunması gerektiğini düşünüyoruz. Diğer taraftan güçlenen bu dirençler önümüzdeki günlerde geçilecek olursa da başlayacak hareket şiddetli olabilir. Aşağıda ise 117.500 ve altında 115.500’ü önemli destekler olarak izlemeye devam ediyoruz. 115.500 yukarı yönlü trendin devamı açısından da kritik olacaktır.

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı