Avrupa gazeteleri birinci sayfa başlıkları

Avrupa gazeteleri birinci sayfa başlıkları

Vakıf Katılım

Dış Haberler, 24 Haziran (HİBYA) – Dün olduğu gibi bugün de İngiliz gazetelerinin çoğu ülkede 4 Temmuz'dan itibaren kaldırılacak olan olağanüstü hal ile ilgili haberleri birinci sayfalarına taşıdılar.

The Guardian gazetesi ''Başbakan 'Kış Uykusunun Sona Ermesini Selamlıyor- Ancak Bilim İnsanları Dikkatli Olma Çağrısında Bulunuyor'' manşetiyle yayınlandı.

Daily Express gazetesi birinci sayfasında Başbakan Boris Johnson'un elinde bira bardağı ile resmini yayınlayıp “Şerefe Boris! Daha Aydınlık Bir Britanya'ya ” manşetini kullandı.

The Herald gazetesi de birinci sayfasında ''Karantinadan çıkış, süreci hızlandırmaya Göre Ayarlandı- Ancak İki Metre Kuralı Kalıyor'' başlığını kullandı.

İspanyol La Vanguardia gazetesi açılmayla birlikte vakalarda artış riskine dikkat çektiği haberini ''Gençlerin Rahat Tutumu Nedeniyle, Temmuz'da Patlama Endişesi'' başlığıyla duyurdu.

İtalya La Repubblica her iki yabancı turisten birinin kaybolduğunu, Milano ve Venedik gibi kentlerin çöl sessizliğinde olduğunu duyurduğu haberini ''Turizm, İtalya Çöl Gibi'' başlığıyla verdi.

Fransız Le Monde gazetesinin bugünkü başlığı ise '' Fransa Bu Borçlarıyla Nasıl Yaşayabilir.''

İsveç'in Dagens Nyheter gazetesi küresel ısınmayı haberleştirdiği haberini ''Sibiyadaki Aşırı Sıcaklık, Permafrost İçin Bir tehdit'' manşetiyle birinci sayfasına taşıdı.


Hibya Haber Ajansı