İkinci dalga endişeleri gündemdeki yerini koruyor

İkinci dalga endişeleri gündemdeki yerini koruyor

Vakıf Katılım

Piyasa Gündemi

Ekonomik verilerde devam eden toparlanma yeni haftada risk iştahını ve piyasaları destekleyen temel gelişme oluyor. Ancak artış kaydeden vaka sayıları aşağı yönlü risk faktörü olarak izlenmeye devam ediliyor. ABD’de vaka sayılarında yeni rekorlar yaşanırken, ikinci dalga endişeleri gündemdeki yerini koruyor. Çin, Hong Kong'da uygulanacak Ulusal Güvenlik Yasasını onaylarken, ABD – Çin ilişkilerinin seyri de piyasaların takibinde yer alacak.
    
Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – Dış Ticaret Dengesi Önem: Yüksek
•    12:00 Euro Bölgesi - TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Cuma günü salgın kaynaklı endişeler nedeniyle piyasalarda satıcılı bir seyir izlenirken, ekonomik verilerdeki toparlanmanın devam etmesine bağlı olarak dün hisse piyasalarında alımlar etkili oldu. Yurt dışındaki toparlanma ve bankacılık sektöründeki alımların katkısıyla BIST-100 Endeksi günü %1,02’lik yükselişle 115.843 puandan tamamladı. ABD borsaları günü güçlü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,85 – 6,86 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:30 itibariyle 6,85’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 küresel risk iştahındaki artışın ve bankacılık sektörüne gelen alımların etkisi ile dün yenden 116 bini test etti. Önceki günlerde de bahsettiğimiz üzere endekste mart ve mayıs aylarından başlayan iki güçlü trend üzerinde kalındığı sürece pozitif görünümün korunacağını düşünüyoruz. Yukarıda ise yine bir süredir bahsettiğimiz önceki haftanın zirvesinin de bulunduğu 116 bin civarının aşılması yükselişin yeni bir ivme kazanmasını sağlayacaktır. Bugün endekste 116 bin üzerine hareketlenme bu açıdan önemli olacak ve kapanışın da önceki zirve olan 116.279 üzerinde gerçekleşmesi pozitif olacaktır. Buranın geçilmesi ile 118.500 – 121.000 ve devamında tarihi zirveleri gündeme getirebilir. 

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı