İmalat PMI endeksleri

İmalat PMI endeksleri

Vakıf Katılım

Asya Seansı Verileri…

Japonya Ekonomisi Beklentiden Daha Az Küçüldü…

Pandemi sebebiyle büyük ölçüde küçülen ekonomiler arasında Japonya da var. 2020’nin ikinci çeyreğine göre açıklanan öncü GSYİH verilerine göre Japonya yıllık %2.2, çeyreklik ise %0.6 oranında küçüldü. Bu veriler Japonya’nın beklentiden daha az küçüldüğünü gösteriyor.

Çin’den Pozitif Bir Veri…

Asya seansında açıklanan bir başka önemli veri ise Çin’in Caixin İmalat PMI verisiydi. Son 2 aydır 50 seviyesinin üzerinde (yeni pozitif) gelen veri, bu ay da 52.8 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Altın fiyatları Asya seansı açılışında anlık olarak 1985.90 $ ile rekor tazeledi. Aralık 2020 vadeli Altın fiyatları ise 2000 $’ı geçerek en yüksek 2008.7 $’ı gördü.

Gün içerisinde Avrupa ve ABD tarafından gelecek olan İmalat PMI Endeksi verileri takip edilecek. Asya bölgesi ülkeleri kendini biraz toparlarken, halen pandemi etkisi altında olan Avrupa ve özellikle ABD’deki durumu bu veriler ile biraz daha net görebiliriz.

Yarın Türkiye enflasyonu, hafta içerisinde dünya genelindeki Hizmet PMI Endeksleri, İngiltere Merkez Bankası kararı ve ABD Tarım Dışı İstihdam Raporu gibi önemli veriler bizi bekliyor olacak.

Veri Ajandası:
*10:55 | Almanya – İmalat PMI Endeksi
*11:00 | Euro Bölgesi – İmalat PMI Endeksi
*11:30 | İngiltere – İmalat PMI Endeksi
*16:45 | ABD – Üretim PMI Endeksi
*17:00 | ABD – ISM İmalat PMI Endeksi

Kaynak İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı