FX Piyasaları

FX Piyasaları

Vakıf Katılım

USD/TRY: Dolar küresel çapta dün de değer kaybederken, Dolar endeksi (DXY) 93,5 ile yaklaşık iki yılın en düşük seviyesine kadar geriledi. Bu sabah ise genel olarak ABD'de teşvik paketi üzerinde ilerleme sağlandığına yönelik haber akışı ve aşı çalışmalarında yeni evreye geçilmesi olumlu olarak takip edilen gelişmeler olurken, bugün başlayacak FOMC toplantısının ardından yarın Fed'in güvercin duruşunu koruyacağı beklentileri Dolar üzerinde etkisini göstermeye devam edebilir. Bu kapsamda Dolar'da bu sabahki tepki yükselişleri sınırlı kalabilir. Yurtiçinde ise kurda yaşanan hareketlilik ön plana çıkarken, Dolar'daki tepki ile birlikte Dolar / TL kısmi yükseliş eğiliminde. Bir süredir bant hareketi yapan kurda yükselişin sürmesi durumunda 6,9150 tepki gelebilecek direnç olarak izlenebilir. Diğer yandan, olası geri çekilmelerde 6,8560 destek konumunda. Bugün yurtiçi veri takvimi sakinken, yurtdışında ABD'de TSİ 17'de temmuz ayı Conference Board tüketici güven endeksi ve Richmond Fed imalat sanayi endeksi izlenecek.



EUR/USD: Yarınki Fed faiz kararı beklenirken, ABD'de 1 trilyon USD tutarındaki teşvik paketi üzerinde ilerleme sağlanması, diğer yandan aşı çalışmalarında yeni evreye geçilmesi olumlu olarak takip edilen gelişmeler. Fiyatlamalara baktığımızda ise olumlu sayılabilecek gelişmelere karşın Dolar'ın değer kazandığını gözlemliyoruz. Şu aşamada, yaşanan sert düşüşlerin ardından Dolar'daki bugünkü hareketi tepki olarak değerlendirmek mümkün. Avro'da da sınırlı kar satışları gözlenirken, parite geriliyor. Teknik olarak osilatörler aşırı alım bölgesinde yönünü aşağı çevirmişlerken, kısa vadeli grafiktekilerde kısmi zayıflık gözlemleniyor. Bu kapsamda, paritede 1,1750 direncinin altında kar satışları devam edebilir ancak genel trend nedeniyle geri çekilmeler sınırlı kalabilir ki yarınki Fed toplantısında piyasa dostu açıklamalar bekleniyor. Bu kapsamda geri çekilmenin sürmesi durumunda 1,1660 desteğinden tepki görülebilir.


XAU/USD: Yaşanan düşüşlerin ardından Dolar'da bu sabah tepki yükselişleri gözlenirken, Ons Altın'da sert hareketler yaşanıyor. Şu dakikalarda da satıcılı seyreden değerli madende geri çekilmenin sürmesi durumunda 1.895 seviyesi tepki gelebilecek destek olarak izlenebilir. Halihazırda değerli madeni destekleyen katalizörlerde net bir değişiklik yok. Öte yandan, Ons Altın'da tekrar alımların görülmesi durumunda 1.933 ve 1.952 sıralı dirençler olarak takip edilebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı