Tutunamayanlar..

Tutunamayanlar..

Vakıf Katılım

Fed toplantısı sonrası dünya borsalarında ABD öncülüğünde bir yükseliş görülüyor. FOMC açıklamasında “repo ve swap penceresinin 2021 Mart sonuna kadar açık tutulacağı” dışında somut bir eylem yok. Başkan Powell’in konuşmasında Fed’in gerektiği zaman ekonomiyi desteklemeye devam edeceği söylemi tekrarlanıyor. Uzmanlar Eylül toplantısında ABD ekonomisindeki toparlanmanın seyrinin netleşmesiyle Fed’in daha somut adımlar atmasını bekliyor.


Türkiye varlıklarında dünyadan bağımsız bir satış dalgası görülüyor. MSCI Türkiye Çarşamba günü %2,6 gerileyerek Temmuz ayında gelişmekte olan ülkelere (Çin hariç endeks) göre kaybını %15’e taşıdı. Türk lirasının değer kaybı, banka hisselerindeki yabancı çıkışı ve kredili yerleşik yatırımcıların satışları Borsa İstanbul’un dünyadan bu denli negatif ayrışmasını tetikledi.


Merkez Bankası Enflasyon Raporu toplantısında 2020 enflasyon tahminini 1.5yp artırarak %8,9’a getirdi. Enflasyondaki artışı arz yönlü gerekçelere bağlayan Başkan Uysal’ın konuşmasından faiz artışının kısa vadede gündemde olmadığını ancak faiz dışı araçlarla (açık piyasa işlemleri, munzam karşılık vs) para politikasındaki normalleşmenin devam edeceğini anlıyoruz. Tahmin değişikliğini Merkez Bankası için büyük, piyasa için küçük bir adım olarak görüyoruz.


ABD ve Asya piyasalarının seyri Borsa İstanbul’da hafif yukarı yönlü bir açılışa işaret ediyor. Satış dalgası sonrası Mart ayında gördüğü dip seviyelere yakalaşan banka hisselerinde tepki alışı denenebilir. Ancak oynaklığın çok yüksek olacağını belirtelim.


Bugünkü kar açıklamaları sonrası Garanti ve Yapı Kredi hissselerinde hafif pozitif, Aksigorta hafif negatif, Anadolu Sigort nötr piyasa tepkileri bekliyoruz. Piyasa beklentisini yenen (bizimkine paralel) Otokar hisseleri için AL olan görüşümüzü TUT olarak güncelliyoruz.


Teknik bültende bugün Migros, Koza Altın, Türk Traktör, Vestel, Logo, Aksigorta öne çıkıyor.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı