CyberX artık bir Microsoft şirketi

CyberX artık bir Microsoft şirketi

Vakıf Katılım

IoT / OT güvenlik şirketi CyberX artık bir Microsoft şirketi. Microsoft, Azure hizmetlerini geliştirmek amacıyla IoT güvenlik şirketi CyberX’i satın aldığını açıkladı.

 

Kullanıcıların var olan IoT varlıklarını, daha iyi yönetebilmek ve cihazları daha güvenli hale getirebilmek amacıyla görünür kılan CyberX teknolojisi Microsoft tarafından satın alındı.

Bu satın almayla birlikte CyberX, artık Microsoft Azure IoT platformunun da güvenliğini artıracak. CyberX’in ürün ve teknolojilerinin, var olan IoT güvenlik ürünlerine entegre edileceği Microsoft yetkilileri tarafından açıklandı.

Microsoft bu birleşme ile hem IT hem de OT ağlarında birleşik güvenlik yönetimine daha basit bir yaklaşım sunacak. Bunun yanı sıra yönetilen ve yönetilemeyen IoT aygıtları arasında uçtan uca güvenlik sağlayarak, kuruluşların birleştirilmiş ağlardaki gelişmiş tehditleri hızlı bir şekilde algılamasına ve yanıt vermesine de olanak sağlayacak.

CyberX dünya çapındaki hizmetlerine devam edecek

CyberX, Microsoft ile güçlerini birleştirmesinin ardından dünya çapındaki stratejik partnerleri ve teknoloji ortaklarıyla çalışmaya, teknolojisiyle daha fazla kuruluşa hizmet vermeye devam edecek.

 

Kurumsal IoT’den enerji sektörüne, petro gazdan kimyaya, madencilikten bina yönetim sistemine kadar farklı sektör ve tesislere yönelik hizmet sunan CyberX, IDA Proses ile Türk endüstrisine hizmet vermeye devam ediyor.


Hibya Haber Ajansı