Ödüllü proje Sur Yapı Antalya’ya bir ödül de Altın Örümcek' ten

Ödüllü proje Sur Yapı Antalya’ya bir ödül de Altın Örümcek' ten

Vakıf Katılım

Özel sektörün en geniş gayrimenkul portföyüne sahip firması Sur Yapı’nın Antalya’da inşa ettiği örnek akıllı dönüşüm projesi ödül almaya devam ediyor. İnternet, dijital pazarlama ve mobil teknolojiler kullanılarak oluşturulan başarılı projelerin ödüllendirildiği ve bu yıl 18. kez düzenlenen Altın Örümcek Web Ödülleri’ne bin 360 proje başvurusu oldu.

Jüri değerlendirmesi sonrasında finale kalan 246 proje için, 18 Mayıs -12 Haziran tarihleri arasında yapılan halk oylamasında 65 bin 960 tekil kullanıcının toplam 577 bin 284 oyuyla “Gayrimenkul ve Yaşam Merkezleri” kategorisinde değerlendirilen Sur Yapı Antalya Projesi, ödülle döndü.

Sur Yapı, projeleriyle ödüller almaya devam ediyor. 2002 yılından beri her yıl sayısız başarılı projeyi hayata geçiren ve dijital dünyada etki sahibi olanları ödüllendirerek sektöre önemli katkı sağlayan Altın Örümcek Web Ödülleri’nde bu yıl Sur Yapı Antalya Projesi, değerlendirildiği “Gayrimenkul ve Yaşam Merkezleri” kategorisinde ödüle layık görüldü. Jürinin bin 360 proje başvurusu içinden 246 projeyi finalist olarak belirlediği aşamadan sonra halk oylaması yapılarak 65 bin 960 tekil kullanıcının 577 bin 284 oyuyla belirlediği sonuçlara göre Sur Yapı Antalya Projesi, aldığı prestijli ödüllere bir yenisini daha ekledi.

Ulusal ve uluslararası ziyaretler yapıldı
Antalya Projesi, satış sürecinde aldığı talep ve kentsel dönüşüm sürecinde uygulanan model anlamında uluslararası bilinirliğe sahip referans bir proje oldu. Projeyi yurt içi ve yurt dışından çok sayıda kişi ziyaret etti, yerli ve yabancı üniversiteler, kurum ve kuruluşlar incelemelerde bulundu. Üniversiteler, öğrencilerinin teorik bilgilerini pekiştirmeleri için Sur Yapı Antalya Projesi’ne teknik geziler düzenledi. Şimdiye kadar Antalya Bilim Üniversitesi’nden; İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık, Akdeniz Üniversitesi’nden ise Mimarlık, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Şehir ve Bölge Planlama bölümlerinde öğrenim gören 346 öğrenci, 18 öğretim görevlisi eşliğinde projeyi gezdi. Bağımsız Devletler Topluluğu’na üye 11 ülke ve KKTC’den üst düzey ülke temsilcileri de ziyaret etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Antalya’da düzenlediği Uluslararası İnşaat Çalıştayı kapsamında Sur Yapı Antalya şantiyesine gerçekleştirilen teknik geziye, 65’i yabancı üst düzey bürokrattan oluşan, yaklaşık iki yüz kişilik heyet katıldı.

Dünyanın her yerinden vatandaş mega projeden alım yaptı
Sur Yapı, Antalya’da 1 milyon 300 bin metrekarelik dev alanda Avrupa’nın en büyük kentsel dönüşüm projesi olan, 70 bin kişinin yaşayacağı geleceğin akıllı şehrini inşa ediyor. Projeye, Türkiye’nin 81 ilinden ve yurtdışında 27 farklı ülkeden yüzlerce yerli ve yabancı yatırım yaptı. İnşa edilen mega şehir projesinden bugüne kadar; Amerika, Kore, Rusya, Almanya, Azerbaycan, Norveç, İngiltere, İran, Katar, Ürdün, Libya, Kuveyt, Mısır, Filistin gibi 29 farklı yabancı ülke vatandaşı ve Almanya, Hollanda, Fransa, İsveç, Belçika, Danimarka, Kanada, Yunanistan, Avusturalya, Portekiz gibi 27 farklı ülkede yaşayan Türk vatandaşları alım gerçekleştirdi. Start verilen günden bu yana birçok yerli ve yabancı üniversite, birçok kurum ve kuruluş Sur Yapı Antalya Projesi’ni yerinde inceledi.

Tüm dünyaya referans projenin ilk etabında teslimlere başlandı
Antalya projesi, gerek kentsel dönüşüm modeliyle gerekse akıllı şehir fonksiyonlarıyla tüm dünyaya örnek teşkil ediyor ve Türkiye’nin İstanbul’dan sonra marka değeri en yüksek kenti Antalya’nın değerine değer katıyor. Proje, satış sürecinde aldığı talep ve kentsel dönüşüm sürecindeki uygulanan model anlamında uluslararası bilinirliğe sahip referans bir proje oldu. İnşa sürecinden bu zamana kadar aldığı ödüller de bunu doğruluyor. Proje, dünyanın dört köşesinden dikkatleri üzerine çekiyor. Birinci derece deprem kuşağında olan ülkemiz için zaruri bir ihtiyaç olma özelliğinden yola çıkan Sur Yapı, inşa ettiği kentsel dönüşüm projesiyle büyük bir ihtiyaca cevap veriyor. Sur Yapı, yaklaşık 20 bin kişinin yaşayacağı 93 blokluk Park Etabı’nı tamamlayarak teslimlere başlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Akıllı Kent projeleri arasında ilk üçe girdi
Sur Yapı Antalya projesi Avrupa Birliği’nin 2020 programında “Akıllı Kent” olmak için 17 projenin içinden yarışarak 3 projeden birisi seçildi.

Green Good Design Ödülü
Çağdaş mimarisi, sosyal ve çevreci unsurları ile ön plana çıkan proje, dünyanın en eski ve en saygın tasarım yarışmaları arasında yer alan Green Good Design kapsamında da ödül kazandı. Avrupa Mimarlık Sanat Tasarım ve Kentsel Araştırmalar Merkezi ile Chicago Athenaeum Mimarlık ve Tasarım Müzesi tarafından 2009 yılından bu yana verilen Green Good Design; ürün tasarımı, ulaşım, mimarlık, kentsel planlama gibi farklı disiplinlerden projeleri uluslararası düzeyde ödüllendiriyor. Sur Yapı Antalya Projesi, bu kapsamda ‘‘Yeni Kepez Yeşil Merkez” teması ile 2018 Green Good Design ödülünü almaya hak kazandı.

En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi seçildi
Proje, Management Plus tarafından her yıl organize edilen “5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi”nde ise “En iyi Dönüşüm Projesi”; geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Sign Of The City ödüllerinde ise “Türkiye’nin En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi” seçildi.

Sign of the City’den En iyi Kentsel Dönüşüm Ödülü
Proje, geçtiğimiz yılın sonunda Türkiye’nin önemli gayrimenkul platformlarından olan ve sektör otoriteleri tarafından verilen Sign of the City ödüllerinde100’ün üzerinde başvurunun yapıldığı kategoride ‘En İyi Kentsel Dönüşüm’ ödülüne layık görüldü.

“Yılın İtibarlısı” seçildi
Sur Yapı 2020’yılının başında Marketing Türkiye ve Akademetre Research & Strategic Planning iş birliğiyle düzenlenen 12 ilde toplam bin 200 kişiyle yüz yüze gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda itibarını en çok artıran markaların belirlendiği The ONE Awards’da Gayrimenkul ve İnşaat kategorisinde “Yılın İtibarlısı” ödülünün sahibi oldu.

Gençler de iki kez üst üste Sur Yapı’yı seçti
Dünya Gençlik Politikaları Derneği tarafından dünyanın en büyük gençlik hareketi projesi olan “Gençlik Otobüsü” projesi kapsamında organize edilen "Türkiye Gençlik Ödülleri" aralarında Türkiye’nin önde gelen firmalarının bulunduğu kategori içerisinde hem geçtiğimiz yıl hem de bu yıl gençler tarafından üst üste iki kez “En İyi Yapı İnşaat Firması” olarak Sur Yapı seçildi.

Hibya Haber Ajansı