Bornovalı öğrencilerin LGS başarısı

Bornovalı öğrencilerin LGS başarısı

Vakıf Katılım

Koronavirüs salgını nedeniyle yüzyüze eğitime ara verilen dönemde Liselere Geçiş Sınavları’na Bornova Belediyesi’nin vizyon projesi Dijital Sınıf ile hazırlanan öğrenciler büyük başarı elde etti. Mart ayı ortalarına kadar Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM)’deki destek kurslarına devam eden öğrenciler, üç ay boyunca uzaktan eğitim aldıkları Dijital Sınıf sayesinde elde ettikleri derecelerle İzmir’in en iyi liselerine girme şansını yakaladı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Dijital Sınıf ile çıtayı daha da yükseltiklerini belirti; “Bu başarı bizim için çok daha anlamlı oldu” dedi.

BELGEM ve Dijital Sınıf’a kayıtlı 800 öğrencinin 25’i, 2020 Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) % 1’lik dilimin içine yer alarak İzmir Fen Lisesi, İzmir Atatürk Lisesi ve Bornova Anadolu Lisesi köklü okullara yerleşebilecek puanlar aldı. Bornova Belediyesi’nin eğitim desteği verdiği 8. Sınıf öğrencilerden %10’u,  %5’lik, 162’si ise Türkiye çapında %10’luk dilimin içinde yer aldı. 

Yüzde 1’lik dilimde 25 öğrenci

90 sorudan 89’unu doğru cevaplayan Hüseyin Davut, ülke genelinde en başarılı binde birlik dilime girmeyi başarırken; yüzde birlik başarı dilimine giren Nursena Kılıç, Osman Efe Alarçin  Semanur Ay, Mehmet Ali Çalışkan ve Zeynep Sert ise kurs merkezine gelerek sevinçlerini öğretmenleri ile paylaştı. 

Aldıkları puanlarla hedeflerini daha çok Fen Lisesi ve Atatürk Lisesi olarak belirleyen öğrenciler, başarılarında özellikle koronavirüs salgını döneminde yoğun biçimde yararlandıkları Dijital Sınıf ile BELGEM’in önemli katkısının olduğunu ifade etti. Bornova’nın gururu öğrenciler, özellikle soru çözme ve konu tekrarlarında Dijital Sınıf’ın avantajını yaşadıklarını dile getirdi.

 

Çıtayı daha da yükselttik

Bornovalı öğrencilerin başarı ile büyük gurur yaşadıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Belediyesi olarak yıllardır BELGEM aracılığı ile verdiğimiz eğitim desteğinde Dijital Sınıf ile çıtayı daha da yükseltiklerini belirterek, “Biz projeyi öncelikle engel durumları nedeniyle dershaneye gidemeyen çocuklarımız için hayata geçirmiştik. Ancak Koronovaris salgını nedeniyle neredeyse Bornovalı öğrencilerin %70’i Dijital Sınıf’tan yararlandı. Bu dönemde uzaktan eğitimin önemi daha iyi anlaşıldı. Projemiz başka belediyelere de örnek oldu. Djital Sınıf sayesinde LGS Sınavı’nda elde edilen başarı bizler için daha da anlamlı oldu. Tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine yönelik olarak verdiğimiz destek artarak devam edecek” dedi.  

WhatsApp üzerinden rehberlik

Bornova Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle sınava giren öğrencilere, okul seçimlerine destek olmak için WhatsApp üzerinden rehberlik hizmeti vermeye de başladı. Evinden çıkmadan tercihleri için uzmanlardan yardım almak isteyen tüm öğrenciler 0 530 7927341 numaralı telefondan 08:30-17:30 saatleri arasında canlı olarak bilgi alabiliyor. 


Hibya Haber Ajansı