Piyasalarda bugün

Piyasalarda bugün

Vakıf Katılım

Ne Oldu?

 ABD Başkanı Donald Trump, Cuma gecesinden itibaren Avrupa’dan gelen tüm seyahatleri 30 gün boyunca askıya aldıklarını açıkladı.

 Dünya Sağlık Örgütü coronavirüsünü ‘’Dünya Genelinde Küresel Salgın’’ olarak ilan etti. Açıklamanın ardından ABD ve Asya piyasaları günü sert düşüşle tamamladı.

 Amerikan Ulusal Basketbol Ligi’nde (NBA) tüm maçlar süresiz olarak askıya alındı. Yapılan açıklamada Utah Jazz’ın Fransız basketbolcusu Rudy Gobert’te coronavirüs tespit edilmesinin ardından ikinci bir duyuruya kadar maçların oynanmayacağı bildirildi.

 Trump, coronavirüsün ekonomik etkileri ile mücadele için bireylere ve KOBİ'lere 3 ay vergi tatili verileceğini ve  coronavirüsten etkilenen şirketlere 50 milyar dolar tutarında düşük faizli kredi sağlanacağını duyurdu .

 Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Sorokin, OPEC'in üretimi sonsuza kadar kısamayacağını ve koronavirüs salgınının talep üzerindeki etkilerinin belirsiz olduğu ortamda üretimi daha da kısmanın mantıklı olmadığına inandıklarını söyledi .

 ABD’de coronavirüs vakası 1.107’ye hayatını kaybeden kişi sayısı 32’ye yükseldi.

 İtalya Başbakanı, coronavirüs nedeniyle ülke genelinde bugünden itibaren kamu hizmetleri haricindeki tüm ticari faaliyetlerin durdurulacağını açıkladı.

 Twitter, coronavirüs salgınının yayılması karşısında 4.900 çalışanından evden çalışmalarını talep etti. Dün de Google 100.000 çalışanı için aynı kararı almıştı. Amazon da Washington, New York ve Kaliforniya'daki çalışanlarından ofislere gelmemelerini istedi .

 Dünya genelinde Coronavirüs vakası sayısı bu sabah itibariyle 126.136'ya ulaştı. coronavirüs kaynaklı olarak yaşamını yitirenlerin sayısı ise 4.630 oldu.

Ne Olacak?

 İçeride önemli bir veri akışı bulunmuyor. ABD’de ÜFE verisi ile ECB’den gelecek faiz kararı piyasaların odağında olacak.

 Borsa İstanbul’un bu sabah negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Kaynak: İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı