Ünlü virolog “Cumhuriyet Madalyası”na aday gösterildi

Ünlü virolog “Cumhuriyet Madalyası”na aday gösterildi

Vakıf Katılım

Çin’in dünyaca ünlü solunum yolu hastalıkları uzmanı Zhong Nanshan’in ismi “Cumhuriyet Madalyası” için aday gösterildi.ÇKP Merkez Komitesi, Covid-19 salgınına karşı mücadelede olağanüstü katkılarda bulunan örnek figürleri onurlandırmak için “Cumhuriyet Madalyası” ve ulusal fahri unvanlar verilmesine karar verdi.
 
Ödüller için tanıtım süresi 3-7 Ağustos 2020 günlerinde sürecek. Önerilen adaya herhangi bir itiraz olması durumunda Parti Ofisi’ne ve Ulusal Üstün Değerleme Komitesi’ne bildirimde bulunulabilecek.
 
“Cumhuriyet Madalyası” için önerilen Zhong Nanshan Ekim 1936’da doğdu. Çin Komünist Partisi üyesi olan Zhong, Guangzhou Tıp Üniversitesi Hastanesi Ulusal Solunum Hastalıkları Klinik Tıp Araştırma Merkezi Direktörlüğünü yürütüyor.
 
Zhong Nanshan, salgının başlamasından hemen sonra hiç tereddüt etmeden ‘kişiden kişiye bulaşma’ konusunda uyarılarını gündeme getirdi. Sıkı önleme ve kontrolün önemini vurguladı, tanı ve tedavi planlarının belirlenmesine öncülük etti ve bilimsel araştırmalara olağanüstü katkılarda bulundu.
 
Ulusal fahri unvanlar için önerilen adaylar Zhang Boli, Zhang Dingyu ve Chen Wei olarak belirlendi. 1948 doğumlu Zhang Boli Tianjin Geleneksel Çin Tıbbı Üniversitesi Başkanı. Zhang, Çin tıbbının modernizasyonuna büyük emek vermiş, Çin tıbbının uluslararası eğitiminin standartlaştırılmasına katkı sağlamış ve Çin tıbbında yeniliği teşvik etmiştir. 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı