Altın 1800 Dolar/Onsun üzerine geri döndü

Altın 1800 Dolar/Onsun üzerine geri döndü

Vakıf Katılım

Altın geçtiğimiz hafta 9 yılın ardından 1800 dolar/onsun üzerine geri dönerek, güçlü duruşunu sürdüğü bir haftayı geride bıraktı. Altın geçtiğimiz haftaya 1775 dolar/onstan başladıktan sonra, hafta boyu alıcılı seyretti ve 1819 dolar/onsa kadar uzanarak haftanın en yüksek seviyesini kaydetti. Altın durmaksızın yoluna devam ederken, geçtiğimiz hafta Dünya Altın Konseyi yayınladığı raporda altın ETF’lerindeki yılın ilk yarısındaki artışa dikkat çekerek, raporda sadece haziran ayında 103 tonluk bir altın giriş olduğu vurgulandı. Altına gelen talebin büyük bir kısmı ETF’ler üzerinden gelmeye devam ederken, Mayıs ve Haziran ayında bir parça da olsa ivme kaybedildiği gözlemleniyor.  Sarı maden seans sonunda haftalık kapanışını 1798 dolar/onstan yaparak, haftalık bazda yüzde 1,3 değer kazanırken üst üste beşinci haftayı da yeşilde kapatıp rallisine devam etmiş oldu.

 

Gümüş ise geçtiğimiz hafta 19 dolar/ons direncine kadar yükselerek, eylül ayından beri en yüksek seviyeyi kaydetmiş oldu. Seans sonunda 18,72 dolar/onstan tamamlayan beyaz maden, yüzde 4 kazancı hanesine yazmış oldu.

 

Platin ise geçtiğimiz hafta 814 dolar/onstan başlarken, seans sonunda 829 dolar/onstan tamamlanırken yüzde 1,8 kazancı hanesine yazmış oldu. 840 dolar/onsun üzerine test etmesi platinin toparlanması açısından önemli olurken, bu seviyenin üzerinde tutunmaksa platinin yeni kaderini belirleyecek.

 

Paladyum 1923 dolar/ons seviyesinden haftaya başladıktan sonra, 1985 dolar/onstan haftayı tamamlarken yüzde 3,2 değer kazanırken, gümüşün ardından en çok değer kazanan diğer kıymetli maden oldu.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda geçtiğimiz hafta yüksek hacimli seanslar yaşarken, satıcıların iştahlı olduğu bir hafta geride kaldı. İşlemler dünya fiyatların altında 0,5-1 dolar/onsla gerçekleşti.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı