FX Piyasalar

FX Piyasalar

Vakıf Katılım

USD/TRY: Bol likidite ortamında teşviklerin devam etmesi ve ekonomilerde toparlanma beklentileri piyasa fiyatlamalarında baskın olmaya devam ediyor. ABD ve Çin'de artan vakalara karşın ABD borsaları dün artıda günü kapattılar. Bu sabah ise vadelilerdeki satıcılı görüntünün yerini alıcılı bir görüntüye bıraktığını izliyoruz. 40 USD'nin  üzerinde seyreden Brent petrolde de satışların sınırlı kaldığını izlerken, Gelişmekte Olan Ülke para birimlerinde ayrışmalar gözleniyor. TL ise sakin. Şu aşamada mevcut risk ortamında kur 6,86 direncinin altında kalmaya devam edebilir. Olası düşüşlerde ise önemli gözüken 6,8250 desteğinin altında 6,79 hedef olabilir. Bugün TSİ 19'da Fed Başkanı Jerome Powell'ın, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde Yarı Yıl Para Politikası Raporu'nun sunumu yer alacak. Powell'ın sunumunun dün Senato'da yaptığı sunumun aynısı olması bekleniyor. Ayrıca TSİ 23'te Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester'ın konuşması takip edilecek. Euro Bölgesi'nde TSİ 11'de mayıs ayı TÜFE verileri izlenecek. TSİ 15.30'da ABD'de mayıs ayı inşaat izinleri ve konut başlangıçları verileri açıklanacak.


EUR/USD: Küresel çapta artan vaka sayıları kısıtlamaları tekrar gündeme getirse de risk iştahındaki olumlu görüntü, bol likidite ortamında devam eden teşvikler ve ekonomilerdeki toparlanma beklentileriyle devam ediyor. Bu çerçevede, Dolar'daki toparlanma eğilimi şu aşamada sınırlı kalabilir. Halihazırda 97 seviyesinin hafif altıda seyreden Dolar endeksinde de (DXY) 97,2 direnci geçilmedikçe aşağı yönlü eğilim devam edebilir. Paritede ise 1,1230 desteği önemli gözüküyor. Parite bu seviyenin altına sarkmadıkça tekrar 1,14 seviyesini hedefleyebilir. Ara direnç 1,1340 seviyesinde.


XAU/USD: Dün yön bulmakta zorlanan değerli maden günü 1.726,8 ile yatay bir görüntüyle kapatırken, bu sabah da yatay hareketler gözleniyor. Değerli madenin günün geri kalanında da bant hareketi yapabileceğini ve 1.715 - 1735 bölgesinde dalgalanabileceğini öngörüyoruz. Söz konusu seviyelerin dışında, aşağıda 1.704 destek, yukarıda ise 1.745 direnç olarak takip edilebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı