AP sınavlarını veren öğrenciler
lisans öğrenimini erken bitirme avantajını elde ediyor

AP sınavlarını veren öğrenciler lisans öğrenimini erken bitirme avantajını elde ediyor

Vakıf Katılım

Hisar Okulları öğrencileri, College Board’un yayınladığı İleri Düzey Yerleştirme Programı Advanced Placement - AP sınav sonuçlarına göre, 21 farklı dersten toplam 298 sınavı başarıyla tamamladı. Öğrenciler en yüksek puan olan 4 ve 5 skorlarını alarak, Türkiye ve uluslararası sınav ortalamasının üzerinde bir başarı sergiledi.

 

Dünyada 60'tan fazla ülkede ve Türkiye’de çok az sayıda lisede uygulanan İleri Düzey Yerleştirme Programı Advanced Placement (AP); öğrencilere lisedeyken üniversite seviyesindeki dersleri alma fırsatı sunuyor. AP dersleri yurtdışında olduğu kadar, yurt içinde seçkin üniversiteler tarafından kabul görerek, öğrencilere bu derslerden muaf olma imkânı sağlıyor. Bu sayede öğrenciler eğitimlerini daha kısa sürede tamamlıyor, ya da çift anadal programlarına vakit ayırabiliyor. Hisar Okulları 2008 yılından bu yana öğrencilerini, MEB programının yanı sıra AP sınavlarında başarılı olmaları için özel bir AP Programı ile destekliyor. Öğrenciler kimyadan mikroekonomiye, dünya tarihinden bilgisayar bilimlerine kadar farklı dersleri alabiliyor.

 

“Öğrenciler AP dersleri sayesinde potansiyellerini keşfediyorlar”

Hisar Okulları Lise Müdürü Okan Uzelli: “Advanced Placement programı derslerin, genişletilmiş, zenginleştirilmiş ve ileri seviyede bir öğretim programı ile sunulması özelliğini taşıyor. Uluslararası eğitim ortamlarında bilinirliğe sahip AP derslerinin öğrencilerimize önemli katkıları var; ilgi duydukları alanlarda akademik olarak derinleşmeleri, meraklarını beceriye dönüştürmeleri, bilgiye eleştirel ve analitik yaklaşımları, bilimsel yöntemin aşamalarına uygulama düzeyinde hâkim olmaları…

 

Uluslararası derecelendirmelere göre Amerika Birleşik Devleti, Kanada, İngiltere, Hollanda’nın en iyi üniversitelerinde AP Programı tanınıyor ve lisede alınan AP dersleri üniversitede kredi olarak sayılabiliyor. Dolayısıyla öğrenciler, lise yıllarında üniversite düzeyinde dersler almanın yanı sıra lisans programlarını erken bitirme, çift anadal yapma gibi imkânlara da sahip oluyorlar. Hisar Okullarında 25 farklı AP dersi öğrencilere sunuluyor. Öğrencilerimizin tamamına yakını en az bir AP dersi alarak mezun olurken iki yılda 11 farklı AP dersini almalarına da olanak veriyoruz. Ayrıca AP dersleri vermek, öğretmenler olarak bizlerin de akademik olarak sürekli gelişmemizi ve farklı okullardaki, ülkelerdeki eğitimcilerle işbirliği yapmamızı sağlıyor.”


Hibya Haber Ajansı