Payten e-ödeme dünyasında ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor

Payten e-ödeme dünyasında ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor

Vakıf Katılım

Avrupa’nın 6. büyük yazılım firması Asseco grubu bünyesinde faaliyet gösteren ödeme şirketi Payten, güvenli e-ödeme konusunda Türkiye’de bir ilke daha imza attı. Payten Türkiye Genel Müdürü Burak Kutlu, “Türkiye’deki eÖdeme serüvenimiz 20 yıla dayanıyor. Hem Türkiye’de hem de Güney doğu Avrupa’da çalışmalarımızla öne çıkıyoruz. 3D Secure 2.0 güncellemesi ile ilk işlemi başarıyla gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Bildiğiniz gibi, bankalara sunduğumuz eÖdeme altyapımız NestPay 25 bankada koşuyor. Bu çalışma ile, Türkiye ve yurtdışındaki tüm bankalara 3D Secure 2.0 hizmetini Nestpay eödeme alt yapısı ile sunmuş oluyoruz ” dedi.

Müşteri odaklı ödeme deneyimi daha da önemli oluyor

eÖdeme işlemlerinin 3D Secure 2.0 ile alışveriş deneyimini etkilemeden daha güvenli ve hızlı gerçekleşeceğine dikkat çeken Burak Kutlu, “3D Secure 2.0 protokolü, tüm cihazları destekleyerek ve akıllı fraud yöntemleri ile kart sahibini tanıyarak daha müşteri odaklı bir ödeme süreci sunuyor. Daha önce şifre sorarak gerçekleşen kimlik doğrulama işlemi artık sadece yüksek riskli işlemler için yapılacak. Düşük riskli işlemler ise, şifre yerine ödeme geçmişi, lokasyon, cihaz ve IP tanıma gibi bilgiler ile sahtekarlık girişimlerine karşı akıllı fraud yöntemleri ile korunacak. Dolayısıyla, ödeme süreci daha da kısalacak ve işlem terk etme oranı da düşecek “ dedi.

3D Secure 2.0 için PCI-DSS’in Güncel Güvenlik Sertifikasını Aldık

Sektörde güvenlik standartlarını belirleyen PCI-DSS denetimden düzenli geçtiklerini belirten Burak Kutlu “Günümüz dijital şartlarında PCI standartları da güvenli ödeme yapılabilmesi için sık sık güncelleniyor. Biz de kurum olarak, bu güncellemeleri takip ediyoruz ve testlerden geçiyoruz. 3D Secure 2.0 protokolü için de PCI 3DS Core Security Standard denetimini başarıyla geçtik “ dedi.

Hibya Haber Ajansı