BİST100 endeksi

BİST100 endeksi

Vakıf Katılım

Ekonomik teşvik adımları, ekonomilerin yeniden açılması ve aşı çalışmaları haberleri eşliğinde Nisan’dan bu yana bu yana yükselişlerin etkili olduğu küresel hisse senetleri piyasalarında yukarı eğilim sürüyor. Coronavirüs salgınının ardından sert gerileyen ve ekonomilerin durma noktasına kadar geldiği piyasalar, vaka sayıları ve vefat eden kişi sayısındaki azalma ile birlikte gelen pozitif haberlerle yükseliş eğilimine geçti.

Ancak Çin’de coronavirüsün kontrol altına alınmasının açıklanıp kutlamalar yapılmasının ardından, halk pazarında coronavirüs vakasının görülmesi ve pazarın kapatılması sonrasında Pekin’deki okulların tatil edilmesi, ikinci dalga endişesini artırdı.

İnfo Yatırım Günlük Bülten

Küresel hisse senedi piyasaları baskılansa da BİST100 endeksi dünya borsalarından pozitif ayrıştı. İkinci dalga gelse korkusuna rağmen Sağlık Bakanlığı’nın attığı adımlar ve iyileşen hasta sayısının vaka sayısının üstünde seyretmesi piyasaya olumlu yansıyor.

Çin ile ticaret anlaşması "bitti" diye konuşan Beyaz Saray ticaret danışmanı Peter Navarro'nun ardından negatif seyreden Asya ve ABD piyasaları, Trump, "Çin Ticaret Anlaşması tamamen sağlam, yolunda. Anlaşmanın şartlarını yerine getirmeye devam edeceklerinden umutluyum" ifadelerini kullanıp Peter Navarro’yu yalanlamasının ardından pozitife döndü. Geçtiğimiz işlem gününe de BİST100 endeksi ABD vadeliler ve Asya piyasalarındaki alıcılı seyir ile pozitif başladı.

İçeride önemli bir veri akışı bulunmazken yurt dışı piyasalarda açıklanan PMI verilerinin iyi gelmesi borsaları destekledi. Gün sonunda BİST100 endeksine gelen kar realizasyonu ile endeks günü 115.338 seviyesinden tamamladı.

İlk olarak 18 Haziran’da 50 günlük hareketli ortama ile 200 günlük hareketli ortalama uzun bir aradan sonra ilk defa kesişerek ‘’ Golden Cross’’ olarak adlandırdığımız kesişme ortaya çıktı. Bu durum bizim pandemi ile ilgili ikinci bir dalga ya da piyasalardaki oluşan toparlanma havasını bozacak bir gelişme olmaz ise orta ve uzun vade de yükselişin en önemli sinyalini almış bulunmaktayız. Borsa İstanbul tarafında ara düzeltmelerle birlikte iyimser tablonun devam etmesini bekliyoruz. BİST100 endeksinde yukarı yönlü seyrin devam etmesi durumunda direnç seviyesini 108.000, destek seviyesini ise 103.000 olarak takip edeceğiz

Kaynak İnfo Yatirim
Hibya Haber Ajansı