İşletmeler neden içerik stratejisi oluşturmalı?

İşletmeler neden içerik stratejisi oluşturmalı?

Vakıf Katılım

Doğru hazırlanan bir içerik stratejisi, marka kimliğini güçlendirmek, müşterilerde güven yaratmak, uzmanlığı ortaya koymak gibi konuların yanında pazarlama ve satış çalışmalarında da önemli rol oynuyor. Medialogy, işletmelerin daha hedefli hareket edebilmeleri için ideal içerik stratejisi hazırlama konusunda bilinmesi gerekenleri paylaştı.

 

Kurumların dijital dünyaya geçişi hızlandıkça, çalışma yöntemleri de buna paralel biçimde değişiyor. Tıpkı geleneksel alanda olduğu gibi internet üzerinde de görünürlük her şeyden önemli. Bu görünürlüğü sağlamak için reklam ve pazarlama çalışmaları gerçekleştirilse de bunların etkileri çalışmaların yapıldığı periyotlarla sınırlı kalıyor. Oysa, içerik çalışmaları, kalıcı bir görünürlüğün temelini oluşturuyor.

Doğru hazırlanmış bir içerik stratejisi, bir işletmenin kendisi, ürün ve hizmetleri hakkında bilgi sağlamanın yanında, yapılan işin geleceğine de şekil verme gücüne sahip. Örneğin ürünler hakkında hazırlanan “kendin yap” videoları, kullanımla ilgili ipucu makaleleri, sık sorulan soruları yanıtlayan içerikler, potansiyel müşterileri satın almaya yönlendirebileceği gibi, tüketicinin etkileşimi sonucunda var olan ürünleri geliştirme ya da yeni ürün ortaya çıkarma konusunda da içgörüler ortaya koyabiliyor.

Şirketlerin %56’sı içerik yatırımlarını artırmak istiyor

Güncel araştırmalar da içerik stratejilerinin ve içerik pazarlaması çalışmalarının önemini ortaya koyuyor. İçerik pazarlamasındaki en büyük zorluğun veri ve strateji eksikliği olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 28’i1 bulurken, işletmelerin yüzde 56’sı bu eksiğin farkında ve içerik üretim yatırımlarını artırmak istiyor2. Tüketicilerin yüzde 91’i ise markalardan orijinal olmalarını bekliyor3.

Konu hakkında konuşan Medialogy CEO’su Emrah Pamuk, “İyi bir içerik stratejisi belirlemek için hedefi baştan belirlemek gerekiyor. Bu çalışmayı yapacak kurumların tıpkı bir birey gibi özelliklerinin, güçlü yönlerinin ve belirlenen hedeflere yönelik fırsatların tespit edilmesi ile sadece orta ve uzun vadede değil, kısa vadede de içerik çalışmalarından sonuç almak mümkün. Tüm bunları yaparken teknolojinin de önemli bir faydası oluyor. Profesyonel araçlar kullanarak bir işletmenin dijital dünyadaki görünürlüğü ve etkisini ölçmek, doğru yatırımları yapmayı kolaylaştırıyor” dedi.

Analiz, planlama ve kreatif içeriklerle internet üzerindeki etkiyi artırmak mümkün

Kurumların internet üzerinde güçlü ve etkin bir şekilde var olmaları için hizmet veren Medialogy, stratejik yaklaşımlar hazırlamanın yanında, hedef kitlelerin ilgisini çekecek hikayeler yaratıyor. E-ticaret, e-ihracat, KOBİ ve ajanslara yönelik hizmetlerde uzmanlaşan şirket, dijital görünürlük analizi sonrasında web sitesi içerikleri, blog, mobil, sosyal medya, video gibi alanlarda kreatif içeriklerle işletmelerin internet üzerindeki etkisini artırıyor.

Emrah Pamuk, “İçerik stratejisinde herkes için geçerli tek bir doğru yok. Her şirket için, o şirketin güncel durumuna, ihtiyaçlarına, hedeflerine ve mesajlarına yönelik çalışmalar yapıyoruz. İçerik çalışmalarını doğru platformlarla birleştirerek, belirlediğimiz KPI’lara (Temel Performans Göstergeleri) ulaşmaları için müşterilerimize yardımcı oluyoruz” şeklinde konuştu.


Hibya Haber Ajansı