Komşuda pişen bize düşmüyor.

Komşuda pişen bize düşmüyor.

Vakıf Katılım

Dünya borsaları Cumhuriyetçiler ve Demokratların yakında bir mali paket üzerinde anlaşacağı beklentisiyle yükselmeye devam ediyor. Arizona, Kaliforniya, Florida gibi eyaletlerde yeni vaka sayısının azalması risk iştahını destekliyor. Geriden gelen Avrupa (%1,0) ve gelişmekte olan ülke borsaları (%2,0) ABD’yi (%0,8) yenmeye devam ediyor.


Komşuda pişen bize düşmüyor. Türkiye varlıkları dünyanın gerisinde kalmaya devam ediyor. MSCI gelişmekte olan ülkeler (Çin hariç endeks) haftaya %2’ye yakın yükselişle başlarken MSCI Türkiye yatay seyrediyor. Banka hisselerinde devam eden yabancı yatırımcı satışları (XBANK -%1,2 - XUSIN +%0,95) endeksi baskılıyor. Banka ve sanayi hisseleri iki ayrı ülkede işlem görüyor gibi davranıyor.


ABD vadelileri ve Asya borsalarındaki pozitif seyre paralel Borsa İstanbul’da yatay (hafif yukarı) bir açılış bekliyoruz. S400 alımı nedeniyle Türkiye’ye yaptırım uygulanması için Cumhuriyetçiler ve Demokratlar tarafından hazırlanan tasarının Temsilciler Meclisinde onaylanmasının Türkiye varlıkları üzerindeki etkisinin sınırlı ve geçici olacağını öngörüyoruz.


Beklentilerden güçlü kar açıklayan ve 2020 tahminlerini yukarı çeken Türk Traktör hisselerinde (En Çok Önerilenler listemizde) endekse göre güçlü bir seyir bekliyoruz. Saat 9.0’daki analist toplantısında verilecek mesajları izleyeceğiz.


Teknik Bülten’de bugün ön plana çıkarttığımız hisseler: Yapı Kredi, Turk Telekom, Koza Altın, Erdemir, Turk Traktör, Aksigorta. Detayları raporumuzda okuyabilirsiniz.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı