Küresel piyasalar

Küresel piyasalar

Vakıf Katılım

ABD’de fiyatlamalar: Güçlü gelen makro verilerin yarattığı iyimserlikle alıcılı seyir izledi

Dün ABD piyasaları, rekor yüksek seviyelere ulaşan vaka artışlarına karşın, ekonomilerde toparlanma eğiliminin politika önlemleriyle pekişeceğine yönelik artan iyimserlik ve açıklanan verilerin ekonomideki toparlanmanın beklenenden güçlü olduğuna işaret etmesi eşliğinde pozitif seyir izledi. Hatırlanacağı üzere dün, ISM imalat dışı PMI Haziran’da beklentilerin oldukça üzerinde, 11,7 puan artışla son 4 ayın en yüksek seviyesi olan 57,1’e yükselmişti. Dow Jones endeksi %1,78 artışla 26.287,03 puan ve S&P 500 endeksi %1,60 yükselişle 3.180,20 puan seviyesinden kapanış yaparken, Nasdaq endeksi %2,21 artışla 10.433,65 puana yükseldi ve yeni bir rekorla günü tamamladı. Sektörler tarafında ise, bilgi teknolojileri ve iletişim hizmetleri en güçlü performansı gösteren sektörler olarak ön plana çıktı.

Avrupa’da fiyatlamalar: Bölge ekonomisinde devam eden toparlanma eğilimi eşliğinde artıda kapandı

Dün Avrupa piyasaları, Euro bölgesinde Sentix yatırımcı güveninin Temmuz’da da aylık olarak toparlanma eğiliminin sürdüğüne işaret etmesi eşliğinde alıcılı seyir izledi. FTSE 100 endeksi %2,09 yükseliş kaydederken, CAC 40 ve DAX endeksleri sırasıyla %1,49 ve %1,64 yükseldi. Sektörler tarafında ise, banka ve teknoloji sektörleri en güçlü performansı gösteren sektörler olarak ön plana çıktı.

Asya’da fiyatlamalar: Ekonomilerde belirginleşen V-tipi toparlanma eğilimi beraberinde ağırlıklı alıcılı seyir izliyor

Bu sabah Asya ve GOÜ piyasaları, ekonomilerde belirginleşen V-tipi toparlanma eğilimi beraberinde ağırlıklı alıcılı seyir izliyor. Shangai ve Sensex/Hindistan endeksleri sırasıyla %1,74 ve %0,09 yükselirken, Hang Seng ve Nikkei endeksleri sırasıyla %0,13 ve %0,56 ekside. ABD vadeliler cephesinde ise 5 günlük kesintisiz yükselişin ardından ılımlı kar realizasyonları görülüyor.

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı