Eurotahvil Piyasaları

Eurotahvil Piyasaları

Vakıf Katılım

ABD hazine tahvilleri alıcılı işlem görmeyi sürdürdü. %0,57 seviyesinde açılış yapan on yıllık tahvil gün boyu alıcılı işlem görürken, ABD’nin zayıf ikinci çeyrek büyüme, kişisel tüketim ve yüksek haftalık işsizlik başvuru rakamları sonrası %0,53’e kadar daraldı. Dün Fed başkanı Powell’in yaptığı açıklamalar da düşük getiri seviyelerinin devam edeceğine işaret ederken, yakın vade kıymette de getiri %0,11’e daraldı.

Türk hazine eurotahvilleri güne oldukça sert satışlarla başladı. Yurt dışında çıkan habere istinaden satışlar yaşanırken, hazine kıymetlerinde gün ortasına gelmeden getiriler 70-80 baz puan genişledi. Düşük seviyelerden gelen alımlarla kıymetler bir miktar toparlansa da alım iştahı hem tatil hem de tedirginlik nedeniyle zayıf kaldı. On yıl vadeli kıymet %7,25, uzun vade kıymet %7,70 seviyesinde kapanış yaparken, gün içinde 600’ün üzerine yükselen risk primi 580 seviyesinde kapanış gerçekleştirdi.

Şirket kıymetleri de hazine kıymetlerindeki hareket sonrası oldukça satıcılı işlem gördü. Senior kıymet getirileri 30-50 baz puan arası yükseliş kaydederken, uzun vade sermaye benzeri kıymetlerde 100 baz puanın üzerinde artış yaşandı.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı