Global Menkul Değerler, finansal okuryazarlığı artırmaya odaklandı

Global Menkul Değerler, finansal okuryazarlığı artırmaya odaklandı

Vakıf Katılım

 Her 15 günde bir şirket merkezinde düzenlenecek, ayrıca sosyal medya aracılığı ile canlı yayınlanacak ‘Vadeli İşlemler Eğitimi’ serisi ile Global Menkul Değerler, finansal okuryazarlığı artırıyor.

 

Sektörde birçok konuda öncü olduklarını ifade eden Global Menkul Değerler Genel Müdürü Gülşeyma Doğançay, şirket olarak eğitimi bir sosyal sorumluluk olarak gördüklerini ve ulaşabildikleri her platformda özellikle uzmanlık alanlarındaki bilgi birikimlerini paylaşmak konusunda çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca Doğançay, sosyal medya hesapları üstünden gerçekleştirdikleri canlı yayınlar ile geniş kitlelere bilgi aktarımı fırsatı yakaladıklarını kaydetti. VİOP Direktörü Engin Küçük ise, “Bu eğitimlerimize katılanlar, Vadeli İşlemler Piyasası’nı tanıyıp, işlem esaslarını, fırsatları daha net görürken, riskler konusunda da daha detaylı bilgi sahibi olacaklar” dedi.

 

Yüksek hizmet standartlarıyla sermaye piyasalarının gelişimine katkıda bulunan Global Menkul Değerler (GMD), finansal okuryazarlığı artırmaya odaklandı. Sektördeki birçok ‘ilk’e imza atan Global Menkul Değerler, her 15 günde bir şirket merkezinde düzenlenecek ve online kanallardan da canlı yayınlanacak eğitimler ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) konusunda bir okul görevi görecek.

 

Sektördeki 30 yıllık tecrübesini sosyal sorumluluk bilinci ile VİOP konusunda bilgi sahibi olmak isteyenlere aktaracak olan GMD, ‘Vadeli İşlemler Eğitimi’ serisinin ilk eğitimini 26 Şubat’ta İstanbul’daki Genel Müdürlük binasında verdi. Duyuru anından itibaren yoğun katılımcı talebiyle karşılaşılan ilk eğitim için ayrılan kontenjan kısa sürede doldu. Eğitimi yerinde izleyemeyenler için ise online kanallardan canlı yayın gerçekleştirildi.

 

30 yıllık tecrübe aktarılıyor

GMD VİOP Direktörü Engin Küçük’ün sunumuyla, genel katılıma açık olan eğitim serisinin bir sonraki toplantısı Mart ayının ikinci haftası gerçekleşecek.

 

Sektörde birçok konuda öncü olduklarını ifade eden Global Menkul Değerler Genel Müdürü Gülşeyma Doğançay, şirket olarak eğitimi bir sosyal sorumluluk olarak gördüklerini ve ulaşabildikleri her platformda özellikle uzmanlık alanlarındaki bilgi birikimlerini paylaşmak konusunda çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca Doğançay, sosyal medya hesapları üstünden gerçekleştirdikleri canlı yayınlar ile geniş kitlelere bilgi aktarımı fırsatı yakaladıklarını kaydetti.

 

Eğitimlerin duyurusunun yapılması ile birlikte ilk toplantı için ayrılan kontenjanın çok üstünde bir talep ile karşılaştıklarını söyleyen Engin Küçük de “Bu eğitimlerimize katılanlar, Vadeli İşlemler Piyasası’nı tanıyıp, işlem esaslarını, fırsatları daha net görürken, riskler konusunda da daha detaylı bilgi sahibi olacaklar” diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı