COVID-19'a yönelik iş birliği yapacaklarını duyurdu

COVID-19'a yönelik iş birliği yapacaklarını duyurdu

Vakıf Katılım

Global biyofarma şirketi AbbVie, Harbour BioMed (HBM), Utrecht Üniversitesi (UÜ) ve Erasmus Tıp Merkezi (ETM); SARS-CoV-2 adlı virüsün neden olduğu solunum yolu hastalığı COVID-19’a yönelik iş birliği yapacaklarını duyurdu.

 

AbbVie, söz konusu iş birliği kapsamında klinik öncesi faaliyetlerle UÜ'yü, ETM'yi ve HBM'yi destekleyecek, aynı zamanda da ileri evre klinik öncesi ve klinik geliştirme çalışmaları kapsamında hazırlık yapacaktır.

 

AbbVie Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Bilimsel Kurul Başkanı Tom Hudson (M.D.), "COVID-19'a yönelik araştırmalar ve geliştirmeler, küresel bir ihtiyaç olarak önemini korumaktadır" dedi.

 

HBM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Jingsong Wang, "AbbVie, yenilikçi antiviral tedaviler geliştirme konusunda dünya liderlerindendir" dedi.

 

UÜ'de Araştırma Lideri olarak görev yapan Doç. Dr. Berend-Jan Bosch, "SARS-CoV-2 salgını, koronavirüs biyolojisini anlamanın ne denli önemli olduğunu göstermiştir" diyerek açıklamalarına şöyle devam etti: "AbbVie ile olan iş birliğimiz, araştırmalarımızı, hastalığa karşı verilen mücadeleyi ileriye taşıma potansiyeli olan klinik bir aday haline getirmek için harika bir fırsat sunuyor."

 

Rotterdam ETM'de Hücre Biyolojisi Akademi Profesörlüğü yapan ve Harbour BioMed Bilimsel Kurulu Kurucu Başkanı Frank Grosveld ise şu yorumda bulundu: "Bu iş birliği sayesinde, klinik çalışmalara doğru daha hızlı adımlarla ilerleyebilecek bir konumdayız."


Hibya Haber Ajansı