Mehmet Şencan: “Yeni normalde sağlık, siber güvenlik ve alacak sigortaları ön plana çıkacak”

Mehmet Şencan: “Yeni normalde sağlık, siber güvenlik ve alacak sigortaları ön plana çıkacak”

Vakıf Katılım

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınının sigorta sektörü üzerindeki etkisini değerlendiren Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Şencan, bu süreçte sektörün verdiği sınavı çok başarılı bulduğunu, yeni normalde ise sağlık, siber güvenlik ve alacak sigortalarının daha çok ön plana çıkacağını söyledi.

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Şencan, tüm dünyayı saran ve Türkiye’de de yaklaşık dört aydır etkilerini gösteren Koronavirüs (COVID-19) salgınının sigorta sektörü üzerine etkilerini değerlendirdi. Sektörün bu süreçte verdiği sınavın oldukça başarılı olduğunu belirten Şencan, yeni normalde sigorta sektöründe özellikle sağlık, siber güvenlik ve alacak sigortalarının ön planda olacağını söyledi.

 

“Sigorta sektörü önemli bir dayanışma sergiledi”

Evden çalışma sistemine geçilmesiyle birlikte Anadolu Sigorta’nın, teknik alt yapısı sayesinde hiçbir sorun yaşamadan çalışmalarını sürdürdüğünü, 1 Haziran itibariyle de yüzde 20 kapasiteyle ofise döndüklerini ifade eden Şencan: “Bu süreçte devletimiz, Türkiye Sigortalar Birliği ve sigorta şirketleriyle birlikte tüm sektör çok iyi bir sınav verdi. Çok yerinde ve hızlı önlemler alındı. Zorunlu sigortalarda primler ertelendi, indirimler yapıldı. Tüm şirketler sigortalılara yönelik önemli paketler açıkladı. Sigorta sektörü için pandemi bir istisnaydı, buna rağmen sigortaya dâhil edildi. Bu bir geçiş, dayanışma, birlik ve beraberlik dönemi. Sektör olarak önemli bir dayanışma sergiledik. Biz de Anadolu Sigorta olarak bu süreçte müşterilerimize yönelik indirimler, taksit sayılarının artırılması, ödemelerin ertelenmesi gibi birçok uygulama hayata geçirdik. Hem sigortalılarımızı hem de acentelerimizi rahatlatmak adına üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya çalıştık” dedi.

 

“Yeni dönemde sağlık, siber güvenlik ve alacak sigortaları öne çıkacak”

Bu tip sıkıntılı dönemlerde tasarruf yapılan ilk alanlardan birinin sigorta harcamaları olduğunu belirten Şencan; “Pandemi döneminde sektörde daralma oldu ve primlerde de bir miktar düşüş gerçekleşti. Mayıs ayından bu yana ise normale dönme eğilimi var. Ancak bundan sonraki dönemde yükselişin devam edeceğini öngörüyoruz” diye konuştu. Yeni dönemde özellikle sağlık sigortalarının ön plana çıkacağını vurgulayan Şencan sözlerini şöyle sürdürdü: “En yakın salgın 1918’lerde olduğu için kimse bu duruma hazır değildi. Tüm dünya ülkelerinin ekonomileri ciddi şekilde etkilendi. Herkes evlere çekildi ve geçmişte ne yaptığını, yeni dönemde ne tür dersler çıkarması gerektiğini düşündü. Sigorta sektörü öncelikle sürdürülebilirlik ve iş sürekliliğine odaklandı. Hepimiz bu riskleri dikkate almaya başladık ve iş sürekliliğinin önemini bir kez daha görmüş olduk. Sağlık sigortaları tarafında, özellikle fiyatı uygun olan tamamlayıcı sağlık sigortası konusunda ciddi bir farkındalık oluştu. Diğer taraftan, teknoloji en üst seviyede kullanılınca, siber güvenlik konusu ve siber sigortalar da daha çok gündeme gelmeye başladı. Önümüzdeki dönemde bu alan gelişmeye devam edecek. Ayrıca yine bu dönemde alacak sigortalarının da ön plana çıkacağını öngörüyoruz.”


Hibya Haber Ajansı