Twitter, Trump'ın Kampanya Videosunu Kaldırdı

Twitter, Trump'ın Kampanya Videosunu Kaldırdı

Vakıf Katılım

Dış Haberler, 5 Haziran (HİBYA) – ABD Başkanı Donald Trump ile Twitter arasındaki çekişme şiddetleniyor. Twitter son olarak, Donald Trump'ın George Floyd'un ölümünden sonraki gösteriler hakkındaki kampanya videosunu kaldırdı. Twitter'a göre, videonun telif hakkı ihlali olduğu konusunda başvuru yapıldı.

Amerikan haber sitesi The Hill'e göre Trump'ın başkanlık kampanyasının sözcüsü Andrew Clark, "Bu, Twitter'ın sonradan kurallar bulduğu bir başka örnektir" dedi.

Kampanya videosu Çarşamba günü Donald Trump'ın başkanlık kampanyasının resmi hesabı tarafından yayınlandı. Hala Youtube'da yayınlanan videoda, siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu ölümünden sonra Donald Trump'ın konuşmasıyla birlikte gösterilerden görüntüler yer alıyor.

Videonun önceden yayınlandığı yerde ''video hakkında telif hakkı ihlali başvurusu'' yapıldığını bildiren bir açıklama bulunuyor. Twitter'dan konuya ilişkin başka bir açıklama yapılmazken, Trump'tan da henüz bir açıklama gelmedi.

Buna karşın Trump'ın seçim kampanyası sözcüsü Andrew Clark, sosyal medya şirketlerine karşı eleştirilerini şiddetlendirdi.

Clark yaptığı açıklamada ''Twitter defalarca yalnızca Trump kampanyası için geçerli görünen, ancak başkaları için geçerli olmayan kurallarını açıklayamadı. Başkanın, George Floyd protestoları sırsında, birlik çağrısı yaptığı önemli bir mesajı sansürlemek bu talihsiz çifte standartın artmasıdır'' dedi.


Hibya Haber Ajansı