Kıbrıs Elexus Hotel, Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan güvende kal sertifikası aldı

Kıbrıs Elexus Hotel, Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan güvende kal sertifikası aldı

Vakıf Katılım

Covid-19 döneminde tesislerin hijyen tedbirleri doğrultusunda yapılan denetimler sonucunda ‘’Güvende Kal’’ sertifikası, Kıbrıs Elexus Hotel’e verildi. Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği, Sağlık Bakanlığı ve diğer ilgili bakanlıklar ile belediyelerin birlikte yaptıkları çalışma neticesinde otel ve plajlar için kriterler belirlendi. Tüm departman ve birimlerini kapsayan hijyen ve sosyal izolasyon protokolünde yer alan kriterleri harfiyen uygulamaya geçirdi.

Misafir memnuniyeti odaklı hizmet anlayışı temelinde, hem misafirlerinin hem de çalışanlarının sağlığını ve güvenliğini sıfır risk prensibiyle korumak adına gerekli tedbirleri alan tesis, 1 Temmuz tarihinde kapılarını açıyor.

Yeni normallere alışılmaya başlandığı bu süreçte, tesis ciddiyetle aldığı hijyen önlemlerinin yanı sıra çalışanlarına verdiği hijyen ve sosyal izolasyon eğitimleri eşliğinde de güvenlive konforlu bir tatil deneyimi sunuyor.

Dünyanın en güvenilir destinasyonlarından birisi olarak ön plana çıkan Kıbrıs’ta bulunan Elexus Hotel, alınan sıkı önlemlerin yanı sıra sosyal mesafe ihtiyacını kolaylıkla karşılayan , 1.3 km uzunluğundaki sahil şeridi,kendineait özel koyda bulunan 2 farklı konsepteki plajı ve üzerinde 22 adet pavilion’un bulunduğu 3250 metrekare büyüklüğündeki iskelesi ayrıca 5 havuzu veyaklaşık 7000 m2 büyüklüğünde kigüneşlenme platformları ile misafirlerini bekliyor.

Sertifikanın yanı sıra, Elexus Hotel çalışanları Sağlık Bakanlığı’ndan eğitim alarak sezona tamamen hazır. Akdeniz’de ayrıcalıklı bir tatil rotası konumundaki otel, havayolu seferlerinin de yeniden başlamasıyla birlikte kolay ulaşılabilir, güvenilir yurtdışı destinasyonu olmasıyla da tercih ediliyor.

Kıbrıs’ta salgının yayılmasını önlemeye ilişkin tedbirlerin ilk günden itibaren çok sıkı tutulmuş olması,halkın uyarılara riayet etmesi ve hızlı aksiyona geçilmesi sürecin başarıyla yönetilmesini mümkün kıldı. KKTC Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı verilere göre; Nisan ayının sonundan bugüne kadar yeni bir vakaya rastlanmadı. Böylece Kıbrıs normalleşme dönemindeki tatil için tercih edilebilecek ideal destinasyonlar arasında ön plana çıktı.Yeni normallere adaptasyon sürecinde COVID-19 free destinasyon olmasından dolayıKKTC özlenen yurtdışı tatilinin öncelikli adresi oluyor.

Dezenfeksiyon ve sanitasyon

Tesisin eğitimli dezenfeksiyon ekibi, genel alanları ve yüzeylerin özelliklerine göre dezenfektanlar ve ULV cihazları ile düzenli olarak uygulama yapıyor. Ayrıca her departman için belirlenen görevliler, kendi görev alanlarının düzenli olarak dezenfeksiyonundan sorumludur. Dezenfeksiyonekibitarafından tek kullanımlık eldiven ve koruyucu ekipman (maske ve şeffaf siperlik) kullanılarak; başta misafir odaları, restoranlar, barlar, SPA, çocuk kulübü ve oyun alanları, genel mekanlar, kongre merkezi ve tüm diğer misafir alanları ile mutfak alanları, personel kullanım alanları, ofisler ve depolarımız detaylı bir şekilde, etkileri bilinen ve onaylanan Hidrojen Peroksit bazlı malzeme ile dezenfekte ediliyor. Tüm alanlarda kullanıma sunulan tek kullanımlık ürünler, el dezenfektanları, otel genelinde tüm kapalı ve açık alanlarda 7/24 dezenfeksiyon yapılması gibi tedbirlerin yanısıra de termal kameralar ile ateş ölçümleri, ULV ve Ozon cihazlarımızla yapılan temizlikler ile beraber standart önlemlerinde ötesine geçiliyor.

Klimaların filtreleri her konaklama sonrası değişecek

Oda temizliklerinde ellerle devamlı dokunulan yüzeyler, kapı kolları, bataryalar, telefon ahizesi, televizyon kumandası, klima kumandası,aydınlatma anahtarları, minibarlar titizlikle dezenfekte ediliyor. Ayrıca TV kumandaları dezenfeksiyon işlemi sonrasında özel kılıf ve hijyen etiketi ile kaplanıyor. Odalarımızın temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri bittikten sonra, yeni misafilerin kullanımına kadar odaya girişi engellemek amacıyla “Odanız sizin için dezenfekte edilmiştir” hijyen etiketi kapıya yapıştırılıyor. Check out işlemleri yapılan odalarda tüm temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinden sonra Sağlık Bakanlığı yönergeleri doğrultusunda belli bir süre yeni misafir alınmıyor. Odada bulunan tüm tekstil ürünleri 75 °C ile 90°C arasında yıkanarak, tekstillerin taşımasında kullanılan “taşıma arabaları” her kullanım sonrasında tamamıyla dezenfekte ediliyor. Oda klima filtreleri her misafir çıkışından sonra değiştiriliyor.

Sosyal Mesafe Uygulaması

Restoranların yanısıra, lobi, resepsiyon alanı, animasyon ve eğlencealanları, satış üniteleri, açık alanlarda yer alan oturma/bekleme/yeme-içme düzenlemeleri ile havuz çevresi ve kıyıda bulunan gölgelikler/şezlong grupları dahil tüm genel kullanım alanları sosyal mesafe planına uygun düzenlendi.

Çalışanlar için alınan önlemler

Otel çalışanlarının tamamına; Covid-19 hususunda ve alınan önlemler ile ilgili bilgilendirilmesi amacıylaKKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı ve KKTC Sağlık Bakanlığı tarafından sıklıkla eğitimler verilmekte ve eğitim içeriklerinden oluşan el kitapları hazırlanarak dağıtılmaktadır. Çalışanların işbaşı yapmadan önce ve mesai bitiminde biyometrik yüz tanıması ile ölçüm yapan, otomatik olarak kayıt alan dijital termometreler ile ateş ölçümleri yapılmaktadır. Personel ortak kullanım alanlarına ve geri plandaki çalışma alanlarına dezenfeksiyon üniteleri konulmuş olup tüm çalışanların ellerini sürekli dezenfekte etme ve kuralına göre yıkama zorunluluğu konusunda sıklıkla eğitimler verilmektedir.

Yiyecek ve içecekte hassasiyet

Tüm üretimler otelin eğitimli, uzman şefleri tarafından hijyenik ortamlarda ve kalite standartlarına uygun ürünler ile yapılmakta; gıda girdi kabul, hazırlık, işleme ve servis-sunum proses basamaklarına istinaden uygulanması gereken gıda güvenliği gereklilikleri gıda mühendisleri tarafından takip ediliyor. Tüm ürünler kontrol amaçlı rutin olarak akredite laboratuvarlara analize gönderiliyor. Tüm yiyecek ve içecek ünitelerinde gereken hijyen ve temizlik kuralları hassasiyetle uygulanmaktaolup güvenli fiziki temas mesafesinin korunmasının sağlanması öncelikli oluyor.

Hibya Haber Ajansı