AvivaSA’dan yetenek programı “Challenge Up MT”

AvivaSA’dan yetenek programı “Challenge Up MT”

Vakıf Katılım

Sabancı Holding ve 300 yılı aşkın geçmişe sahip dünya sigorta devi Aviva iştiraki olan AvivaSA’nın, “Challenge Up MT” programı; “TOP100 Talent Program” yarışmasında listeye girdi.

Sigortacılık alanında binlerce kişiyi sektöre kazandıran AvivaSA2016 yılında başlattığı “Challenge Up MT (Management Trainee)” isimli yetenek programıyla; ülkemizin önemli kariyer platformlarından “toptalent.co”nun “TOP100 Talent Program” yarışmasında, “100 Önemli Yetenek Programı” listesine girme başarısı gösterdi.

 

İnsana ve kültüre yatırım

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AvivaSA İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Burak Yüzgül“Challenge Up MT”nin gerçekleştirdiği bu önemli başarıdan mutluluk duyduklarını belirterek, program hakkında şu bilgileri verdi: “2016, 2017 ve 2018 yıllarında gerçekleştirdiğimiz programımızda adaylar, ilk değerlendirmenin ardından İngilizce ve yetenek testi sürecinden geçtiler. Test sürecini geçen adaylar, AvivaSA İnsan Kaynakları değerlendirme merkezi uygulamasına dâhil oldular ve vaka çalışmaları üzerinden, yetkinlikleri ölçüldü. Son süreçte ise, AvivaSA İnsan Kaynakları departmanı tarafından yürütülen bireysel mülakatlardan başarıyla geçen adaylar, üst yönetime sunum yapmak için bir kez daha AvivaSA’ya davet edildiler ve sunumların ardından seçilen MT adaylarına, AvivaSA’da iş teklifi yapıldı. İlk iki ay oryantasyon sürecimizdi ve MT’lerimiz bu süreçte, teknik, mesleki, sigortacılık ve kişisel gelişim eğitimlerini tamamlayıp; kendi yerleştirildikleri departmanda bir süre tecrübe edindikten sonra, iki farklı bölümde rotasyon sürecine dahil oldular. Bu gelişim yolculuğunu tamamlayan MT’ler, AvivaSA kadrolarında uzman olarak çalışmaya başladılar. Gördüğünüz gibi, MT olarak iş teklifi yapılan adayların dışında kalan gençlerin de önemli bir eğitim sürecinden geçtiği programımızın böylesi bir başarıyla tescillenmesi bizi gururlandırdı. Bu sene bu programı uygulamıyoruz ancak AvivaSA olarak insana ve kültüre yatırım, her şeyin üstünde tuttuğumuz bir değer olup bu bakış açısıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

 

AvivaSA hakkında: Türkiye’nin önde gelen bireysel emeklilik ve hayat sigortası şirketlerinden AvivaSA Emeklilik ve Hayat, 31 Ekim 2007 tarihinde kurulmuştur. Türkiye’nin öncü kuruluşlarından Sabancı Holding ile üç yüz yılı aşan köklü bir geçmişe sahip İngiliz sigorta devi Aviva plc.’nin eşit ortaklık ilkesiyle kurulan AvivaSA’nın hisselerinin yüzde 20’lik bölümü ise “AVISA” koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmektedir. AvivaSA, “bireysel emeklilik”, “hayat sigortası”, ve “ferdi kaza sigortası” alanlarında yenilikçi ürünlerini, benzersiz çoklu dağıtım kanalı yapılanması ile müşterilerine sunmakta; Türkiye’nin en büyük direkt satış kadrosunun yanı sıra, Akbank işbirlikleri bulunan güçlü bankasürans ağı, acenteleri, tele satış kanalı ve Kurumsal Projeler ekibi ile hizmet vermektedir.


Hibya Haber Ajansı