Perakendenin kadın liderlerini yetiştiren Lead to Lead mentorluk programı başlıyor

Perakendenin kadın liderlerini yetiştiren Lead to Lead mentorluk programı başlıyor

Vakıf Katılım

LEAD NETWORK Türkiye’nin perakende ve tüketim ürünleri sektöründeki yetenekli kadın işgücünü daha üst pozisyonlara taşımak amacıyla hazırladığı LEAD To LEAD Mentorluk Programı’nın 3.dönemi başladı. Program çerçevesinde, sektörün önemli üst düzey kadın ve erkek deneyimli yöneticileri, sektörün gelecek vadeden yetenekli kadın yöneticilerinin kişisel ve kariyer gelişimine destek olacak.

Sektörün önde gelen liderleri ile yetenekli kadın yönetici adayları arasında iletişim ortamı ve deneyim paylaşımı yaratmayı hedefleyen program, başarılı mentorluk ilişkisi kurgulayarak kadınların gelişimlerini desteklemeyi, böylece onların üst düzey yönetim kademelerinde daha etkin rol almalarını sağlayacak şekilde tasarlandı.

Haziran ayında 3. Dönemi başlayacak olan LEAD to LEAD Mentorluk Programında 44 menti ve mentor eşleşmesi olacak. Önceki iki döneminde 15’er mentor ve menti ile programı yürüten LEAD Network Türkiye Eğitim komitesi gelen yoğun talep ve memnuniyet nedeniyle bu yıl mentor ve menti sayısını 44’e çıkardıklarını belirtti.

2014 yılında Hollanda’da faaliyete başlayan inisiyatifin, Türkiye temsilciliği olarak faaliyet gösteren LEAD Network Türkiye, 2017 yılından itibaren dernek olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Halen perakende ve tüketici ürünleri sektörlerinde çalışan, hizmet veren ve çözüm üreten paydaşları, yaklaşık 50 kurumsal iş ortağı ve toplamda 600 kadın – erkek üyesi ile faaliyetlerine devam ediyor.

2020 yılında programın üçüncüsünü hayata geçiren LEAD NETWORK Türkiye Başkanı Aysun Zaman, “İş dünyasının zorlukları karşısında daha etkin ve verimli çözümler üretebilmek için daha fazla sayıda kadının liderlik rollerine taşınması gerekliliğine inanıyoruz. LEAD to LEAD mentorluk programımızda; çok kıymetli deneyimlere sahip değerli mentorlarımızı, yetenekli mentilerimizle bir araya getirerek üyelerimize ve sektörümüze faydalı iş ve iletişim ağı sunuyoruz. Programdaki temel amacımız; LEAD to LEAD mentorlarımız ile sektörün önde gelen şirketlerinde görev yapan ve her biri üyemiz olan kadın profesyonelleri bir araya getirmek ve onların üst düzey yönetimde etkin rol almaları için gelişimlerini desteklemek” dedi.

Programın içeriği ve işleyişi hakkında da bilgi veren Aysun Zaman, “LEAD to LEAD mentorlük programımız EMCC (European Mentoring and Coaching Counsel – Avrupa Mentorluk ve Koçluk Konseyi) tarafından akredite bir program. 10 aylık süreyi kapsayan programda mentilerimizin mentorleri ile en az 6 görüşme yapmaları bekliyor olacağız. Ayrıca bu sene programa menilerimizin gelişim süreçlerini destekleyecekleri yeni bir bölüm eklendi. Management Centre Türkiye ile birlikte LEAD to LEAD Mentroluk programına özel hazırlanan 4 günlük seminer programına Ekim ve Nisan aylarında mentilerin katılımı planlandı” dedi.

Haziran ayında başlayan ve 2021 Mart ayında sona erecek 3. Dönem Mentorluk Programına, A101 CEO’su Erhan Bostan, Caffe Nero Türkiye CEO’su Ahmet Yanıkoğlu, Unilever CSO’su Ali Fuat Orhanoğlu, Lila Group Genel Müdürü Alp Öğücü, Little Ceasars Genel Müdürü Banu Arıduru, LCWaikiki Genel Müdürü Berna Akyüz Öğüt, P&G Türkiye YK Üyesi Burak Akkiriş, Kellogg Türkiye Genel Müdürü Burcu Yazıcı, Teknosa CEO’su Bülent Gürcan, Abbott Genel Müdürü Canan Bademlioğlu, Migros CMO’su Cem Rodoslu, Pepsico CFO’su Deniz Alkan, Zorlu Gayrımenkul Genel Müdürü Didem Aydın, Uno Deputy CEO’su Evin Pehlivanlı, Henkel Genel Müdürü Güray Yıldız, e-Bebek Genel Müdürü Halil Erdoğmuş, CarrefourSA Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu, Mey Diage Genel Müdürü Levent Kömür, Kraft Heinz MEA Genel Müdür Melda Yaşar Cebe, Ülker CEO’su Mete Buyurgan, Johnson & Johnson Genel Müdürü Murat Mutlu, Barry Callebout Türkiye Genel Müdürü Neslihan Nigiz Ulak, GSK Türkiye Genel Müdürü Özlem Kaynak, Barilla Türkiye Genel Müdürü Piero Mirra, Colgate Palmolive Türkiye Genel Müdürü Rauf Gürbüz, RB Hijyen Türkiye Genel Müdürü Selim Akiş, Bayer Tüketici Sağlığı Türkiye Ülke Müdürü Taygun Günay, ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, Media Markt Türkiye CEO’su Yenal Gökyıldırım gibi Türkiye’nin en güçlü firmalarının yöneticileri mentorluk yapacak.

Hibya Haber Ajansı