Ne olacak bu petrolün hali?

Ne olacak bu petrolün hali?

Vakıf Katılım

Petrol piyasasındaki çöküş ile birlikte dünya borsalarındaki satışlar hızlanıyor. Stokların şişmesi ile vadeli petrol piyasasında fiyatlar sıfırlarken hisse senedi piyasalarında %2’ye yaklaşan kayıplar görülüyor.

Türkiye piyasaları haftaya dünyadan daha iyi bir başlangıç yaptı. Aktif rasyosu ilanı sonrası tahvil faiz oranları gevşerken, Borsa İstanbul gelişmekte olan piyasalara göre daha güçlü bir seyir izledi. Banka hisseleri gün boyu baskı altında kalsa da günü artıda kapatmayı başardı.

Maalesef yükselişin kalıcı olmasını beklemiyoruz. Dünya kötü yönde değişince Türkiye’de izlemek zorunda kalacak. ABD vadelileri ve Asya borsaları Borsa İstanbul’da %1’in üzerinde kayıpla açılışa işaret ediyor. Ancak asıl endişe verici olan petroldeki düşüşle birlikte doların küresel olarak güçlenmesi. Borç servisinin yüksek olduğu Nisan-Mayıs-Haziran döneminde döviz kuru Türkiye varlıklarını baskılamaya devam edecek.

 

Haberler & Makro Ekonomi
Tekstil ve konfeksiyona da ilave gümrük vergileri
Haftasonu alınan ilave gümrük vergisi kararlarının yanı sıra bugün alınan karar ile tekstil, konfeksiyon, deri, ayakkabı ve benzeri ürünlerin ithalatında 30 Eylül’e kadar %50’ye kadar oranlarda ilave gümrük vergisi uygulanacak.?


Kaynak:İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı