RTA Laboratuvarları nisan sonu itibariyle 3.240.698 ürün sattı

RTA Laboratuvarları nisan sonu itibariyle 3.240.698 ürün sattı

Vakıf Katılım

RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makine Sanayi Ticaret A.Ş, nisan sonu itibariyle 3.240.698 ürün sattı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, yerli ve milli sanayi hamlesi kapsamında sadece ürün değil, hammaddelerin de ülkede üretilmesi ve katma değere dönüşmesi için partnerle çalışmalara devam edildiği bildirildi.

Özellikle tanı kitleri başta olmak üzere, dizi analizi ve benzeri genetik çalışmaların ana hammaddelerinden biri olan enzimin, sanayi ölçeğinde üretiminin yüzde 100 olarak şirket bünyesinde yapılması hususunda Ar-Ge ve proje faaliyetlerinin son hızla sürdürüldüğünün aktarıldığı açıklamada, ''Bu dönemde COVİD-19 pandemisine odaklanılmasından ötürü diğer tüm projelerimizde bir süreç uzaması beklenmektedir.
30.04.2020 tarihine kadar, RTA tarafından (SWAB+RNA izolasyon kiti + Corona Virüs Tanı Kiti) 2.516.788 adet üretim gerçekleştirilmiştir. A1 Yaşam Bilimleri tarafından ithal edilerek satılan ürün toplamı ise 723.910 adet olup, RTA ürün satışı 255.000 adet ve A1 Yaşam Bilimleri ürün satışı 2.261.788 adet olmak üzere, toplam ürün satışımız 30.04.2020 tarih itibari ile 3.240.698 adete ulaşmıştır.'' denildi.

RTA Laboratuvarları ve A1 Yaşam Bilimleri A.Ş'nin bu ürünlerin satışından kaynaklanan toplam cirosunun ise 45.949.400,84 TL'ye ulaştığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Klinik mikrobiyoloji alanında Türkiye'deki özel ve devlet hastaneleri ile doğrudan yada dolaylı olarak çalışan firmamız bu segmentteki en önemli yurtiçi oyuncu olma özelliğini korumaktadır. Endüstriyel mikrobiyoloji konusunda da hızla müşteri portföyünü geliştiren firmamız, 30'un üzerindeki ilaç üreticisiyle doğrudan çalışmaktadır. Kapasite artırımı sonrası özellikle endüstriyel mikrobiyoloji alanındaki pazar payını artırmayı hedefleyen firmamız, yeni kurulan üretim hattı ile de Türkiye'nin en önemli temiz alanlı endüstriyel mikro biyoloji üreticisi konumuna gelmiştir. Yeni yapılan yatırımlarımızla birlikte sadece Türkiye değil yakın coğrafyadaki tüm ülkeleri hedef pazar olarak değerlendirmeyi planlayan firmamız, önümüzdeki yıllarda özellikle bu alandaki ihracatlarını artırmayı hedeflemektedir. Mikrobiyoloji üretimi konusunda dünyanın en önde gelen firmaları ile görüşmelerini sürdüren şirketimiz, bu alanda hem ürün portföyünü hem de pazarlama stratejilerini geliştirmek için çalışmalarını sürdürmektedir.''
 

Hibya Haber Ajansı