Motul’dan uzun yol öncesi bakım önerileri

Motul’dan uzun yol öncesi bakım önerileri

Vakıf Katılım

Bayram tatili kapıda, tatil ve uzaktaki aile bireyleri ile kavuşma planları yapıldı. Peki uzun yol öncesi aracınızın bakımını yaptırdınız mı? Tatilinizin keyifli bir yolculuk ile başlaması için yapılması gerekenleri sizin için sıraladık.

Motor Yağı bakımınızı yaptırın, hem yakıttan tasarruf edin hem de aracınızın performansını artırın.

Motorunuzun performansı ve sürüş keyfiniz için araç üreticinizin ve servislerinizin önerdiği periyodlarda motor yağı değişiminizi yaptırın. Aracınız için doğru yağı seçmeniz çok önemli. Her aracın ihtiyacı birbirinden farklı. Motul’un web sitesindeki yağ seçici uygulaması tam size göre. Otomobilinizin marka model ve kilometre bilgilerini girerek Motul serilerinden ve katkılarından ihtiyacınıza uygun olanı https://www.motul.com/tr/tr/lubricants buradan kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Klima ve Filtre bakımını yaptırın, bakteri ve kötü kokulardan kendinizi koruyun.

Araç içinde uzun saatler geçireceğinizi göz önünde bulundurarak klima filtre kontrollerinizi mutlaka yaptırın. Klimanızın sağlıklı çalışması sürücü ve araç içi yolcuların konforu için büyük önem taşır. Ayrıca kötü koku, bakteri ve alerjenleri önleyen karbonlu filtreler seçmeye özen gösterin.

Fren bakımınızı yaptırın, bana bir şey olmaz demeyin.

Yolculukta hiçbir şey güvenliğinizden önemli değil. İstenmeyen kazalardan korunmak için en önemli güvenlik unsurlarından olan fren bakımınızı mutlaka yaptırın.

Soğutma Suyunu kontrol edin, sıcak havada harareti Motul Motocool ile önleyin.

Sıcak aylarda yapılan uzun yolculuklarda hararet sorunu yaşamamak için kontrol etmeniz gerekenlerden biri soğutma suları. Motul’un içinizi soğutacak Motocool serisi ürünlerini güvenle tercih edebilirsiniz.

Su, Yağ, Yakıt kaçağı kontrolünüzü yaptırın.

En çok karşılaşılan ve yolculuğunuzu kabusa çeviren su, yağ ve yakıt kaçakları için aracınızı mutlaka kontrol ettirin.

Lastik bakımınızı yaptırın, güvenle seyahat edin.

Lastiklerinizin mevsim sıcakları ve yol koşulları için doğru lastikler olduğuna, hava basıncı ile birlikte rot-balans ayarının yapılmış olmasına özen gösterin.

Uykunuzu almış olarak yola çıkın, kendinizi ve sevdiklerinizi koruyun.

Ve en önemlisi kendiniz. Yola çıkmadan önce uykunuzu tam olarak almış olduğunuza emin olun ve gerektiği durumlarda mola vermeyi ihmal etmeyin. Dikkatinizin dağılmaması için telefonunuzun sesini kısıp kendinizi sürüşün ritmine bırakın.


Hibya Haber Ajansı