Akbank 14. kez Türkiye’nin en iyi bankası

Akbank 14. kez Türkiye’nin en iyi bankası

Vakıf Katılım

Güçlü finansalları, teknoloji yatırımları ve yeni nesil bankacılık vizyonu ile Akbank, “Euromoney Mükemmellik Ödülleri 2020” kapsamında, 14. defa “Türkiye’nin En İyi Bankası” unvanına layık görüldü.

 

Dünyanın saygın finans yayın gruplarından Euromoney’nin “Awards for Excellence 2020 - Mükemmellik Ödülleri 2020” kapsamında Akbank’a bu yıl da“Türkiye’nin En İyi Bankası” unvanı verildi.

Türk bankacılık sektörünün yurtdışında güçlü ve sağlam algısının yatırımcılar ve finans çevreleri tarafından her zaman değer bulduğunu ve bu sebeple de desteklendiklerini belirten Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Ödülleri sadece bankamız adına değil sektörümüz adına da alıyoruz. Güçlü finansallarıyla Türkiye Bankacılık sektörü, yurtdışı yatırımcılara güven sağlamaya devam ediyor. Bu sebeple biz de ülkemize kaynak sağladığımız sendikasyon ve bono ihraçları gibi finansal işlemlerimizde, beklenenin üzerinde ilgiyle karşılaşıyoruz. Sektörümüzün salgın döneminde ön plana çıkan dijitalleşme konusunda da başarılı olduğuna inanıyorum. Sağlam finansallarımız, güçlü teknolojik altyapımız ve geleceğin bankacılığı vizyonumuzla, biz de çok başarılı işler yaptık. Yapay zeka ve müşteri deneyimi tasarımı gibi belirlediğimiz ana eksenlerde geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca nitelikli insan kaynağımızın yeni yetkinliklerle yeni normale uyumu konusunda da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Tüm bu yapılanlar ışığında Akbank’a 14. defa “Türkiye’nin En İyi Bankası” unvanı verilmesini çok anlamlı buluyor ve bundan gurur duyuyoruz.” dedi.


Hibya Haber Ajansı