CaseCampus bootcamp live ile 75 genç daha girişimci adayı olmak için hazır

CaseCampus bootcamp live ile 75 genç daha girişimci adayı olmak için hazır

Vakıf Katılım

Endeavor Türkiye tarafından Akbank iş ortaklığında beşinci yılına giren genç girişimcilik programı CaseCampus, bu yıl Covid-19 nedeniyle tamamen online olarak gerçekleştirildi. CaseCampus Bootcamp Live Programı, 75 gencin girişimcilik serüvenine 4 gün süren online yayın ve içerikleriyle destek oldu.

Bu yıl 6-9 Haziran tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilen CaseCampus Bootcamp Live, 75 genci girişimcilik dünyası ile buluşturdu. Dört günlük program, 1000’e yakın başvuru arasından seçilen katılımcılarına, girişimcilik ve inovasyon atölyelerini, Türkiye’nin önde gelen girişimcileri ve yatırımcılarıyla panel ve networking seanslarını ve girişimcilik vaka çalışmalarını bu yıl ilk kez tamamen online ortamda sundu. Katılımcılar, girişim dünyasını daha yakından tanıyarak hem girişimci gibi düşünme, hem de kendi girişim fikirlerini olgunlaştırma şansı yakaladı.

CaseCampus Bootcamp Live, Girişimcilik Ekosisteminin Önde Gelen İsimlerini Ağırladı.

CaseCampus Live’da katılımcılar 4 gün boyunca online buluşmalara katılarak  Ideathon yarışması ile ürün ve fikirlerini geliştirdi. Katılımcılar, Endeavor Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli ve Akbank Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tugal’ın yanı sıra Barbaros Özbugutu (iyzico), Başak Taşpınar Değim (Armut.com), Bora Yılmaz (Yatırımcı), Erdem Yurdanur (Kokteyl), Sertaç Taşdelen (Faladdin) ve Sinan Güler (Milli basketbolcu), gibi isimleri dinleyerek kendilerine interaktif bir şekilde soru sorma fırsatı yakaladılar. 6-9 Haziran tarihleri arasında online olarak gerçekleşen program, grupların 4 gün boyunca geliştirdikleri iş fikirlerini jüri üyelerine sunumları ile sona erdi. Birinci seçilen grup üyeleri ise özel bir ödülün sahibi oldu.

Endeavor Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kurttepeli, “CaseCampus’u bu sene ilk defa, çok kısa bir sürede online’a çevirerek uyguladık. Aslında Akbank’la beraber bir süredir atmak istediğimiz bir adımı, mevcut şartları lehimize çevirerek atmış olduk. Belki de bu sayede daha çok şehirden katılımcıyı ağırladık ve yurt dışında yaşadığı için davet edemediğimiz girişimcilerle gençleri buluşturabildik. Fikrimce bu sene ilk defa olmasına rağmen çok değerli bir grupla çok güzel bir deneyim yaşama şansımız oldu. CaseCampus mezun topluluğumuz her yıl farklı bakış açılarıyla giderek zenginleşiyor ve gençlerimizin potansiyeli geleceğe umutla bakmamı sağlıyor.” dedi.

Akbank’ın kurulduğu günden bu yana toplumsal hayata değer katma konusunda büyük duyarlılığa sahip bir kurum olduğuna ve sürdürülebilir projelere yatırım yapmayı sürdürdüğüne dikkat çeken Akbank Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tugal, “Gençlerimizin, gelişmenin en önemli bileşenlerinden olan girişimciler arasına  katılmaları ve sonrasında da yatırım ve iş geliştirme konularında destek olmak bizler için heyecan verici. Endeavor ile birlikte yürüttüğümüz CaseCampus Bootcamp Live Programı ile düzenli periyotlarda girişimciliğe ilgi duyan gençleri; başarılı girişimciler, girişimcilik alanında deneyimli akademisyenler, yatırımcılar ve farklı konularda çalışan uzmanlar ve tamamen CaseCampus’e özel olarak geliştirilmiş özgün girişimci vaka içerikleri ile bir araya getiriyoruz. Program kapsamında, girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak düşünen ve programa katılmaya hak kazanan gençlerimiz, başarılı Endeavor Girişimcileri’yle etkileşim ve iletişimde bulunma fırsatını yakalıyorlar. Bu önemli deneyimi girişimci olmayı düşünen gençlerimizle birlikte yaşamak umut verici” dedi.

CaseCampus Bootcamp Live’da Öne Çıkanlar

  • Bootcamp Live programı, 75 katılımcı ile gerçekleşti. Katılımcıların %56’sı erkek, %44’ü ise kadın.
  • Katılımcılar programda online içeriğe en az 25 saat vakit harcadı. Bir çoğu, grup çalışmaları için bunun iki katı çalıştı..
  • Katılımcılar 12 farklı şehirden bir araya geldi. İstanbul’dan katılım %65, İstanbul dışı katılım %35 oldu.
  • CaseCampus Live katılımcıları arasında bir girişimde kurucu veya kurucu ortak olarak yer alan katılımcı sayısı %80!
  • 37 farklı üniversiteden katılım gerçekleşti ve katılımcıların %50’si mühendislik öğrencisi/mezunu.

Sayılarla CaseCampus

  • CaseCampus’e bugüne kadar Türkiye çapında 80 farklı üniversiteden katılım gerçekleşti.
  • Program, toplamda 6500’e yakın başvuru aldı ve 500’e yakın mezun verdi.
  • CaseCampus katılımcıları ve mezunları bugüne kadar 65 adet start-up kurdu ve Endeavor Türkiye bu startup’ların 30’una mentörlük desteği verdi.
     
  • CaseCampus Nedir

Uygulandığı ilk altı dönemde 412 adet mezun veren CaseCampus, girişimcilikle ilgilenen, üniversite 3./4. sınıf lisans, lisansüstü öğrencisi ve son 5 yıl içinde mezun olmuş 30 yaş altı adayları kabul ediyor. Katılımcılar, programa ücretsiz olarak katılıyor.

Girişimciliği bir kariyer alternatifi olarak sunan CaseCampus Girişimcilik Programı; girişimci olmayı hayal eden genç girişimci adaylarına yaşanmış girişimci hikayelerini deneyimleme fırsatı yaratıyor. Programda her biri Endeavor ağında yer alan armut.com, düğün.com, Insider, iyzico, Rafinera, Paraşüt gibi başarılı girişimlerin yaşadığı süreçler, zorluklar ve başarılar; vaka çalışmalarıyla ele alınıyor.

Hibya Haber Ajansı