ABD'nin yüzde doksanı 'Evde Kal' emri altında

ABD'nin yüzde doksanı 'Evde Kal' emri altında

Vakıf Katılım

Dış Haberler, 3 Mart (HİBYA) - ABD fiziksel mesafe yönergelerini uygulayarak koronavirüsün hızla yayılmasını önlemeye çalışırken Amerikalıların yaklaşık% 90'ı 'evde kal' emri ile yaşıyor. Ancak 'evde kal' yönergesine kulaklarının tıkayan bir kaç eyalet valisi ise halk arasında hayal kırıklığı yaratıyor.

ABD Perşembe günü, 1.169 ölüm vakasıyla şimdiye kadar herhangi bir ülkenin yaşadığı bir günlük ölüm oranından daha fazlaya ulaştı.

Salgının vurduğu New York'un Belediye Başkanı Bill de Blasio, MSNBC'ye verdiği demeçte “Gelecek hafta New York'ta için çok zor olacak, New York ve Detroit ile New Orleans ve diğer birçok yerde için de” dedi.

Belediye Başkanı ''Ordu tamamen harekete geçirilmedikçe ve hastanelerin kurtarılabilecek pek çok insan ile ilgilenebilecek durumda olduklarını görmemize rağmen, tüm ülke genelindeki medikal personelin en acil ihtiyaç duyuldukları bölgelere kaydırılması gibi, daha önce hiç olmayan bir şey yaratmadıkça başarılı olamayız.'' diye konuştu.

New York valisi Andrew Cuomo da benzer şekilde Eyalet'in en yüksek corona virüs vakası yaşaması nedeniyle ülkenin diğer bölgelerindeki tıp uzmanlarından New York'a gelmelerini istedi.

Vali Andrew Cuomo virüsün diğer bölgeleri de vurması durumunda bunu karşılıksız bırakmayarak aynı şeyi onlara da yapacakları sözünü verdi.


Hibya Haber Ajansı