Mobil reklamın en başarılıları Best Practice raporu yayınlandı

Mobil reklamın en başarılıları Best Practice raporu yayınlandı

Vakıf Katılım

Raporda yaratıcı kampanya uygulamalarının yanı sıra olağanüstü performansları ile de dikkat çeken Teknoloji, Telekomünikasyon, Otomotiv, Eğlence, Finans ve FMCG endüstrileri oluyor.
Telekomünikasyon endüstrisinde Orta Doğu bölgesinde gerçekleştirilen ve Smarties ‘den En İyi Mobil Video ödülü ile dönen Etisalat - Mr.Bean kampanyası ikonik Mr.Bean karakterini kullanarak %84 tekil izlenme oranı ve %158 etkileşim oranıyla 2019 yılının en başarılı telekomünikasyon kampanyalarından biri oldu.

 

Otomotiv sektörüne geldiğimizde ise Türkiye’de gerçekleştirilen Hyundai ve Nissan, Kona ve Micra kampanyaları ile kullanıcılara aracı 360 derece açıdan istediğin şekilde inceleme ve renk seçeneklerini deneme şansı sundu. 360 derece video özelliğinin kullanıldığı yaratıcı kampanyalarda Hyundai Kona kampanyası ile %84 etkileşim oranı ve %82 tekil izlenme oranına imza atarken Nissan, micra kampanyası ile %84 tekil izleme oranına erişti ve Nielsen araştırmasına göre Nissan bu kampanya ile %91.2lik bir uplift elde etti.
Eğlence sektörüne geldiğimizde ise Yunanistan’da Disney’in geçtiğimiz yılın en merakla beklenen animasyonu Toy Story 4 ve DC ‘nin yeni süper kahramanı Aquaman filminin kampanyası öne çıkıyor.Toy Story 4 %82, Aquaman ise %75 tekil izlenme oranı elde ederek Yunanistan’da 2019’un en başarılı mobil kampanyalarına imza atmayı başardılar.

Belki de mobil reklama en fazla para harcayan sektör olan FMCG’de ise Cheetos’ un Türkiye’de yaptığı Cheetos Museum Kampanyası ilk göze çarpan kampanyalardan biri oluyor. Oyun ve reklamı iç içe geçiren kampanyada kullanıcılar Cheetos’lar ile istedikleri “sanat eserini” yaratma imkanı sağlayarak kullanıcıları reklamla etkileşime geçirdi. Yaratıcı fikir sayesinde Cheetos %130 etkileşim oranı elde ederek müthiş bir başarıya imza attı.

Geçtiğimiz on yılda reklamcılığa olan talebin durmaksızın büyüdüğü inkar edilemez bir gerçek. Zenith Media’ya göre 2020 yılında global reklam harcamasının %4,3 büyümesi bekleniyor ve sürekli gelişen akıllı telefonlarla mobil oyunların endüstride çok büyük bir artış göstermesi de kaçınılmaz oluyor.

 

Dünya çapında 2.2 milyar mobil oyuncunun geçirdikleri zaman ve tercihleri de pazarda çeşitlilik doğuruyor. Reklam verenler için hem etkileşim hem de geçirilen zamanın diğer dijital ortamlara göre daha ölçülebilir olması mobil oyunları ilk tercihleri arasına sokuyor. Aynı zamanda marka güvenliği ve ilk elden dataların elde edilmesi de bu duruma çok büyük bir katkı sağlıyor.


Hibya Haber Ajansı