Filli Boya’nın Zafere Selam projesi Prida’da iki ödül kazandı

Filli Boya’nın Zafere Selam projesi Prida’da iki ödül kazandı

Vakıf Katılım

Filli Boya’nın kurumsal sosyal sorumluluk projesi prestijli PRida ödül organizasyonunda iki ödülün sahibi oldu. Çanakkale Savaşı’nın gerçekleştiği Gelibolu Yarımadası’nda hayat bulan “Zafere Selam” projesi tarihi alandaki kültürel mirası korumayı amaçlıyor. Proje kapsamında Şehitlikler ve Şehitler Abidesi, Dur Yolcu silüeti, Tarihi Alanda bulunan sekiz ayrı köyde toplam 2100 adet köy evi ve köy okulları gibi birçok alanın, özgün yapısı korunarak Tarihi Alan Başkanlığı ile birlikte bakımları yapılacak.

 

 

Tarihi ve kültürel değerlere her zaman sahip çıkan Betek Boya’nın öne çıkan markası Filli Boya, İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA) tarafından düzenlenen itibarlı PRida ödülleri organizasyonunda iki ödül kazandı. Filli Boya “Zafere Selam” adlı projesiyle “İtibar Yönetimi” ve “Yerel Değerlerin İletişimi” kategorilerinde ödül sahibi oldu. Ödüller 15 Ocak’ta yapılacak ödül töreninde verilecek.

 

“Zafere Selam” projesi tarihi Gelibolu savaş bölgesindeki kültürel mirası ve Osmanlı ordusunun tarihi bir zaferi ve modern Türk ulusal kimliğinin oluşumunda önemli bir adım olan 1915 Çanakkale savaşının ilham veren ruhunu yaşatmayı amaçlıyor.

 

Çanakkale Savaşı’nın gerçekleştiği Gelibolu Yarımadası’nda hayat bulan proje Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile Filli Boya arasında imzalanan protokolle başladı. Proje kapsamında Şehitlikler ve Şehitler Abidesi, Dur Yolcu silueti, Tarihi Alanda bulunan toplam sekiz köye yayılmış 2100 gazi köy evleri ve köy okullarının bakımında kullanılan boyalar Filli Boya tarafından karşılandı.

Kilitbahir, Seddülbahir, Alçıtepe, Behramlı, Bigalı, Kocadere, Küçükanafarta, Büyükanafarta “Gazi” köylerinde proje kapsamında gerçekleştirilecek düzenleme çalışmalarının ilk etabı olarak Kilitbahir Köyü pilot bölge olarak seçildi.

Kilitbahir Köyü Yalı Cadddesi ile Çarşı Caddelerinin kesişimi ile Kilitbahir Kale Müzesi arasında kalan yaklaşık 1.000 metre uzunluğundaki sokaklarda toplamda 12.000 malana sahip 116 adet binanın cephelerinin boyanması Tarihî Alan Planları doğrultusunda cephelerinin bakım işlemleri gerçekleştirildi. Ayrıca projenin gerçekleştiği Eceabat ilçesindeki sekiz okulun boya ihtiyacı da Filli Boya tarafından karşılandı.

Filli Boya 2020’de proje paydaşlarının da katılımıyla içeriği zenginleştirecek ve çalışmaları yoğunlaştıracak. Proje kapsamında, gönüllük esasında katkı yapmak üzere “Zafere Selam Gönüllük Takımı” kurulacak. Bu takım Filli Boya çalışanları ve aileleri, yerel Filli Boya bayileri, gazeteciler ve kanaat önderlerinden oluşacak ve bakım çalışmalarını tamamlamayı hedefleyecek.


Hibya Haber Ajansı