EIT InnoEnergy PowerUp Challenge, ülke finalleri ile devam ediyor

EIT InnoEnergy PowerUp Challenge, ülke finalleri ile devam ediyor

Vakıf Katılım

Avrupa'nın sürdürülebilir enerji dönüşümüne liderlik eden EIT InnoEnergy, Orta ve Doğu Avrupa'da gelecek vaat eden ve büyümek için finansmana ihtiyaç duyan girişimler için EIT InnoEnergy, PowerUp! Challenge’ı başlattı. Bu yıl programa yapılan rekor sayıda başvuru, bölgesel girişimlerin istikrarlı büyüme için finansmana olan ihtiyacının önemli bir göstergesi. Türkiye’nin de dahil olduğu 24 Orta ve Doğu Avrupa ülkesinden 425 girişim PowerUp!’a başvurdu.

Sabancı Üniversitesi Inovent A.Ş’in Türkiye temsilciliğini yaptığı, enerji odaklı startup yarışması PowerUp!’a Türkiye'den ise 75 başvuru geldi. Ön değerlendirmeden geçen adaylar, 11–12 Nisan 2020 tarihlerinde Sabancı Üniversitesi Inovent tarafından online gerçekleştirilecek Bootcamp’e davet edilecek ve Türkiye birincisi, 14 Nisan 2020 akşamı online düzenlenecek ülke finalinde belirlenecek.

PowerUp! başvuruları arasından seçilen 360 girişim, Yılın Startup’ı ünvanı için yarışacak. Ülke birincileri, PowerUp! global finalisti olmak için diğer ülkelerden kazanan girişimler ile yarışacak. Kazanan takımı, 65.000 Euro’ya varan finansal destek, Amazon Web Services, Revolut veya SpeedUp’tan faydalanma şansı bekliyor.

PowerUp! enerji, akıllı ulaşım ve şehircilik uygulamaları, temiz teknolojiler, batarya ve depolama teknolojileri ile siber güvenlik alanlarında faaliyet gösteren –fikir aşamasında da olsa- tüm teknoloji girişimlerini kapsıyor. Orta ve Doğu Avrupa'daki girişimlere, InnoEnergy portföyünde yer alabilme ve uluslararası pazarlara açılabilme fırsatı sunan PowerUp!’ta kazanan startup, ürün geliştirme, pilot proje, iş geliştirme stratejileri, uluslararası pazarlara giriş, büyüme ve yeni finansman olanakları elde edecek.

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisine rağmen PowerUp!’a devam kararı aldıklarını söyleyen InnoEnergy Orta Avrupa’nın CEO'su Jakub Miler, şu açıklamada bulundu: ‘Tüm hazırlıklarımıza, sorumluluklarımızı bilerek ve daha güvenli olacağı düşüncesiyle online devam etme kararı aldık. Ekonomik açıdan yaşanan zorluklar nedeniyle tam da böyle bir zamanda yenilikçi girişimleri desteklemeye devam etmenin önemine inanıyoruz. Piyasa koşullarının daha da zorlaştığı bir dönemde, Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü'nün desteğiyle finans, bilgi paylaşımı ve güçlü işbirliklerimizle girişimlerin yanında olacağız.’

PowerUp! ulusal seçim süreci ve ülke finalleri Nisan ayından başlayarak Mayıs ayının sonuna kadar online olarak gerçekleştirilecek. Uluslararası Final ile ilgili detaylar ise pandemi nedeniyle ülkelerin yapmak zorunda olduğu kısıtlamalara göre ilerleyen dönemde kararlaştırılacak.

14 Nisan 2020'de İngilizce ve online yapılacak PowerUp! Türkiye finali için detaylı bilgiye https://powerup.innoenergy.com/country-finals/turk... linkinden ulaşabilir ve kayıt yaptırabilirsiniz.


Hibya Haber Ajansı